Mainos

Neste jatkaa osakkeiden vaihtoaikaa

Nesteen osakkeita vielä omistavien mahdollisuutta vaihtaa osakkeensa uuden IVO-Neste energiakonsernin osakkeiksi jatkettiin maanantaina tämän kuun loppuun, jotta heistäkin mahdollisimman moni voisi tulla uuden energiakonsernin omistajiksi.

Alun perin vaihtotarjouksen piti päättyä maanantaina, mutta uuden IVO-Neste Yhtymän hallitus päätti antaa jatkoaikaa samalla kun se päätti näiden osakkeiden lunastamisesta. Laki edellyttää lunastusta, kun tietty osuus yhtiön osakkeista siirtyy yhdelle omistajalle.

Näin tapahtui maanantaina, kun valtio siirsi omistamansa Nesteen osakkeet IVO-Neste Yhtymälle. Valtion osakepotin suuruus oli hieman päälle 83 prosenttia. Niiden merkintähinta oli hieman vaille 12,5 miljardia markkaa.

Valtion IVO-Neste yhtymä omistaa siirron jälkeen hieman päälle 99 prosenttia Nesteen osakkeista, sillä välivaiheen ajan myös jo vaihtoon päättyneiden yli 18 600 Nesteen yksityisomistajan osakkeet ovat yhtymällä. He saavat aikanaan uuden energiakonsernin osakkeita.

Vain noin 1 prosenttia yksityisomistajien hallussa olleista osakkeista on tähän mennessä myyty yhtymälle. Vaihtoon on päätynyt 94 prosenttia. Lopuille viidelle prosentille ei ole tehty vielä mitään.

Jatkoaikaa perustellaan sillä, että vielä Nesteen osakkeita omistavat yksityishenkilöt ei välttämättä ole olleet tietoisia operaatiosta tai heillä ei ole ollut mahdollisuutta asian hoitoon matkan tai muun syyn takia.

Vaihdossa Nesteen osakkeen arvo on sama 176 markkaa kuin maanantaihin jatkuneen vaihtotarjouksen toisessa vaiheessa. Lunastushinta on 168 markkaa. Se on sama hinta, jolla yhtymä osti Nesteen osakkeet.

Vielä muilla kuin yhtymällä olevia Nesteen osakkeita on noin 770 000 kappaletta. Nesteen koko osakemäärä on hieman päälle 98,5 miljoonaa osaketta.

Jos vielä osakkeita omistavat eivät hyväksy lunastushintaa, he voivat riitauttaa asian. Uusi energiakonserni pyritään viemään pörssiin mahdollisimman pian lomakauden jälkeen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.