Mainos

Neste haluaa mukaan biodieselin tuotantoon Euroopassa

Yhtiö on solminut aiesopimuksen ranskalaisen öljy-yhtiön Totalin kanssa. Sopimuksen mukaan yhtiöt rakentaisivat yhteisen tutantolaitoksen jonkin Totalin Euroopan jalostamon yhteyteen.

Öljy-yhtiö Neste Oil aikoo rakentaa biodieseliä polttoaineeksi tuottavan laitoksen ranskalaisen öljy-yhtiön Totalin kanssa. Yhtiöt selvittävät nyt, millaisia mahdollisuuksia olisi rakentaa laitos Eurooppaan jonkin Totalin jalostamon yhteyteen. Yhtiöt ovat solmineet aiesopimuksen, jonka mukaan tuotannon on määrä alkaa vuonna 2008.

Neste Oilin ensimmäinen biodieselvoimala on rakenteilla Porvooseen. Laitoksen kapasiteetti on 170 000 tonnia vuodessa, ja tuotannon on tarkoitus käynnistyä kesällä 2007. Molemmilla laitoksilla biodiesel tuotetaan Neste Oilin kehittämällä NExBTL-teknologialla. Sen avulla biodieseliä voidaan valmistaa uusiutuvista raaka-aineista kuten kasviöljyistä ja eläinrasvoista.

Neste Oilin mukaan sen uudenlainen biodiesel on Euroopan unionin direktiivin mukaista biopolttoainetta. Yhtiö olettaakin saavansa samanlaiset verohelpotukset kuin nyt markkinoilla olevat biodieselit saavat. Verohelpotukset tähtäävät biodieselin tuotannon lisäämiseen Euroopassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.