Mainos

Neljä pidätettynä Turun puukotuksista

Nuorisoporukka riehui Turussa vappuyönä ja puukotti kymmenkunta ihmistä sairaalakuntoon. Ainakin yhden vammat ovat vakavia. Neljä nuorta on edelleen pidätettynä. Kaupungilla riehuneet nuoret ovat 14-18 -vuotiaita.

Poliisi pitää Turun vappuyön puukotussarjaa ainutkertaisena tapauksena Suomen rikoshistoriassa. Nuorisojoukko riehui kaduilla ilman mitään syytä puukottaen seitsemässä eri tilanteessa 10 henkilöä sairaalahoitoon.

Poliisi kertoo, että neljä puukotettua miestä on vielä sairaalassa. Yksi heistä on erittäin vakavasti loukkaantunut. Uhrit ovat 19-36-vuotiaita. Poliisi on pidättänyt neljä syyllisiksi epäiltyä 15-18-vuotiasta nuorta, joista yksi on tyttö. Kaksi pidätetyistä on sisaruksia. Poliisi tutkii tapausta kolmena tapon yrityksenä, neljänä törkeänä pahoinpitelynä sekä epäiltyjen kiinniottotilanteessa syntyneenä poliisin väkivaltaisena vastustamisena.

Rikoskomisario Veikko Koiranen kertoo, että varsinaisesti puukottajia on ollut kaksi tai jopa vain yksi. Pääepäilty on 17-vuotias.

Puukotussarja alkoi vappuaattona noin klo 21 Turun Kurjenmäenkadulla. Sieltä alkoholia nauttinut nuorisojoukko lähti päämäärättömälle kierrokselleen eri puolille kaupunkia puukottaen vastaantulijoita sattumanvaraisesti ja ilman mitään erikoista syytä.

Poliisi sai kolme joukon jäsentä kiinni Turun kauppatorilta vappuyönä klo 1.30. Kaksi pidätettyä vastusti voimakkaasti kiinnijoutumista. Toisella oli edelleen aseenaan paljastettu puukko. Neljäs joukon jäsen pidätettiin vuorokautta myöhemmin.

Mellastanutta joukkoa ei pidetä jenginä, vaikka kaikki tunsivatkin toisensa. Huumeilla ei poliisin mukaan ollut tapahtumasarjaan osuutta. Viinaa ja olutta oli kuitenkin nautittu. Nuoret eivät ole kuulusteluissa mitenkään osoittaneet katumusta.
-Suhtautuminen tapahtumaan on ollut pikemminkin neutraalia, arvioi Koiranen. Pidätettyjen mahdollisesta vangitsemisesta päätetään huomenna.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.