Mainos

Negroponte myönsi CIA:n salavankilat

Salaisissa CIA:n vankiloissa on kaikkiaan noin 30 terrorismista epäiltyä henkilöä.

Yhdysvaltain tiedustelujohtaja John Negroponte myöntää, että tiedustelupalvelu CIA:lla on salaisia vankiloita. Time-lehden erikoishaastattelussa Negroponte sanoo, että vankiloissa on kolmisenkymmentä terrorismista epäiltyä henkilöä.

Negroponten mukaan al-Qaida-verkostoon kuuluvia terrorismista epäiltyjä henkilöitä pidetään vangittuina niin kauan kun "sota terrorismia vastaan jatkuu". Hänen mukaansa salaisissa vankiloissa pidetyt ovat terroriepäiltyjen pahemmasta päästä.

- Nämä ihmiset ovat pidätettyinä. He ovat pahantekijöitä. Ja niin kauan kuin tämä tilanne, tämä terrorismin vastainen sota, jatkuu, en pysty sanomaan, mikä näiden pidätettyjen lopullinen kohtalo on, hän sanoo haastattelussa.

Haastattelussa pohditaan pääosin Yhdysvaltain tiedustelutoiminnan uudistamista suurten epäonnistumisten kuten vuoden 2001 syyskuun iskujen ja Irakin joukkotuhoasearvion jälkeen.

Yhdysvaltain viranomaiset eivät aiemmin ole myöntäneet salaisten vankiloiden olemassaoloa. Washington Post -lehti kirjoitti ensimmäisenä salaisista pidätyskeskuksista ja vankilennoista viime vuoden marraskuussa. Pidätyskeskuksia epäiltiin olevan myös Euroopassa, ja vankeja kuljettaneiden koneiden reittejä on selvitetty pitkään, myös Suomessa.

Yhdysvaltain entinen Irakin suurlähettiläs ja YK-lähettiläs ei antanut mitään viitteitä siitä, missä CIA:n salaiset vankilat ovat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.