Näyttelijätähden tulkittiin puolustaneen seksikohuissa vellovaa laulajatähteä, tyrmää väitteet: "R. Kelly on syyllinen ja tehnyt väärin"

Muun muassa Empire-tv-sarjasta tuttu Taraji P. Henson hämmensi some-seuraajiaan. Hensonin tulkittiin puolustaneen seksikohusta toiseen ajelehtivaa R. Kellyä.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Taraji P. Henson aiheutti tiistaina hämmennystä Instagram Story -julkaisullaan.

Hensonin, 48, tulkittiin puolustaneen postauksissaan muun muassa alaikäisiin sekaantumisesta, lapsipornosta ja seksikultin pyörittämisestä 1990-luvulta lähtien syytettyä mutta ilman tuomiota jäänyttä laulajatähti R. Kellyä, uutisoi USA Today.

Muun muassa Empire-tv-sarjasta ja Benjamin Buttonin ihmeellinen elämä -elokuvasta tuttu Taraji P. Henson selvensi asiaa Twitterissä isoin kirjaimin ja huutomerkein.

– R. Kelly on syyllinen ja tehnyt väärin. Hänet pitäisi vaimentaa. Piste, Henson twiittasi.

Hensonin Instagramin Story-osiossa julkaistulla ja sittemmin poistetulla videolla hän etsi Instagramista MuteRKelly (suomeksi Vaimentakaa R. Kelly) -aihetunnisteella tehtyjä postauksia ja vertaili niiden suurta määrää elokuvatuottaja Harvey Weinsteinista tehdyllä aihetunnisteella MuteWeinstein tehtyjen postausten pieneen määrään.

Taraji P. Henson kirjoitti postaukseensa pohtivan termin "Hmmm", jonka tulkittiin merkitsevän sitä, että Hensonin mielestä R. Kellyä kohdellaan epäreilusti.

Useat kommentoijat pohtivat, että Henson ei välttämättä ymmärtänyt, että R. Kellyn "vaimentaminen" ei ole verrattavissa Weinsteinin "vaimentamiseen": R. Kellyn voi nimittäin vaimentaa ihan oikeasti, jos hänen musiikistaan ottaa äänet pois.

– Kertokaa Tarajille, että nyt ei kannattaisi heittää uraansa viemäristä alas puolustamalla roskasankoa nimeltä R. Kelly, Hensonin postausta kommentoitiin.

– Mitä ihmettä Taraji meinaa? kyseli yksi Hensonin seuraaja.

Lopulta Taraji P. Hensonin etunimi nousi trendaavaksi aihetunnisteeksi, Henson poisti aihetunnistevertauspostauksensa ja julkaisi twiitin, jossa hän painottaa sitä, että hän ei puolusta R. Kellyä.

Hiljattain uutisoitiin, että seksikohuissa rypevä R. Kelly on pudotettu pois levy-yhtiö Sony Musicin listoilta. Yhtiön päätös on seurausta skandaalista, joka nousi otsikoihin Surviving R. Kelly -dokumenttisarjan nostettua esiin Kellyä kohtaan uusia syytteitä nuoriin naisiin kohdistuneesta seksuaalisesta väkivallasta.

Viime viikolla Sonyn New Yorkin toimiston edessä hiljattain protesti, jonka tarkoitus oli painostaa yhtiötä hylkäämään artisti.

Sonyn Los Angelesin toimiston yllä naisten oikeuksia ajava järjestö UltraViolet lennätti lentokoneen perässä julistetta, jossa luki: "RCA/Sony: Jättäkää seksirikollinen R. Kelly".

Kellyn kanssa yhteistyötä tehneet muusikot ovat poistaneet yhteisiä kappaleita pahoittelujen saattelemana.

R. Kelly itse on kiistänyt syyllisyytensä esitettyihin rikoksiin ja valehdellut esimerkiksi, ettei vuonna 1994 laulaja Aaliyahin kanssa avioituessaan tiennyt tämän olevan vasta 15-vuotias.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja