Rajuilla seksiskandaaleilla yllättävä vaikutus – laulajan musiikkia kuunnellaan entistä enemmän

R&B-tähti R. Kellyn on väitetty alistaneen lukuisia naisia ja tyttöjä seksiorjikseen. Aihetta käsittelevän dokumentin jälkeen laulajan musiikin suosio on kasvanut.

Yhdysvaltalaislaulaja R. Kelly, 52, on saanut yllättävän nosteen musiikkiuralleen. The Grapevine -sivuston mukaan Kellyn kuuntelumääriin tuli piikki joulukuussa Lifetime-kanavalla hiljattain esitetyn Surviving R. Kelly -dokumentin jälkeen.

Dokumentti toi esiin kohuissa uusia syytöksiä naisiin kohdistuneesta seksuaalisesta ja henkisestä väkivallasta.

R. Kellyn on väitetty alistaneen lukuisia naisia ja tyttöjä seksiorjikseen. Laulaja on kieltänyt kaikki syytteet useaan otteeseen. Häntä ole tuomittu oikeudessa.

R. Kellyn on väitetty muun muassa pyörittävän seksikulttia, jossa hän on kouluttanut naisia harrastamaan kanssaan seksiä. Lisäksi laulajaa on syytetty 1990-luvun alkupuolelta lähtien alaikäisiin tyttöihin sekaantumisesta uransa aikana.

Ensimmäistä kertaa Kellyä syytettiin hyväksikäytöstä vuonna 1994, kun tuolloin 27-vuotias laulaja meni naimisiin 15-vuotiaan Aaliyahin kanssa.

2000-luvun vaihteessa R. Kellyä syytettiin seksin harrastamisesta alaikäisten tyttöjen kanssa. Lisäksi hän joutui lapsipornosyytteeseen, kun video, jossa laulaja oletetusti harrastaa alaikäisen tytön kanssa seksiä, levisi.

Surviving R. Kelly -dokumentin jälkeen laulajan levyjen myyntiin ja striimausmääriin on tullut piikki.

Näyttelijä-laulaja Jada Pinkett Smith hämmästeli asiaa sosiaalisessa mediassa.

– Miten on mahdollista, että R. Kellyn myynti- ja kuunteluluvut ovat nousseet huomattavasti Surviving R. Kelly -dokumenttisarjan esittämisen jälkeen? Tarvitsen apua ymmärtääkseni. Mitä en nyt ymmärrä? Pinkett Smith kyseli Instagramissa seuraajiltaan.

– Minulla on suuria vaikeuksia ymmärtää, että miksi, mutta mielestäni on tärkeää ymmärtää syy tällaiseen asiaan. Vaikka se sitten olisikin jotain, mistä olen eri mieltä, hän toteaa julkaisemallaan videoklipillä.

Pinkett Smith toteaa, että hän ei halua uskoa, että kyse olisi siitä, että kohulla ei ole väliä, koska kyse on tummaihoisista tytöistä.


Surviving R. Kelly -dokumentti esitettiin joulukuun 2018 alussa newyorkilaisessa elokuvateatterissa.

Rakennus evakuoitiin tuntemattoman henkilön soitettua ja vaatineen näytöksen keskeyttämistä. Henkilön mukaan teatterin yleisössä oleva henkilö alkaa muussa tapauksessa tulittaa yleisöä aseella.

– Televisiokanava joutui evakuoimaan rakennuksen varatoimena. Paneelin, vieraiden ja työntekijöiden turvallisuus on todella tärkeää Lifetimelle, Lifetime-kanava tiedotti.

CNN-uutissivuston mukaan uhka todettiin myöhemmin vääräksi hälytykseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja