Mainos

Naulapää tyrmistynyt poliisitalosotkusta

Poliisin ylijohto on tyrmistynyt julkisuudessa esitetyistä väitteistä poliisitalojen rakennuttamiseen liittyvistä epäselvyyksistä.

Poliisiylijohtaja Reijo Naulapää sanoo, että poliisiylijohdolla ei ole mahdollisuuksia vaikuttaa yhteisten poliisi- ja oikeustalojen rakentamiseen, vaan asiat hoidetaan sisäministeriön muilla osastoilla. Epäselvyydet liittyvät siihen, että poliisi- ja oikeustalojen rakentamisen tarjouskilpailut on valmisteltu heikosti.

Sisäministeri Kari Rajamäki on toimittanut ministeriössä tehdyt rakennushankkeisiin liittyvät tarkastusselvitykset keskusrikospoliisiin, jonka tehtävänä on selvittää liittyykö tarjouskilpailuihin rikoksia.

Mahdollinen tutkinta koskisi toteutuessaan myös maan korkeinta poliisijohtoa. Lähinnä kyse voisi olla virka- tai lahjusrikoksia. Mitään päätöksiä varsinaisen poliisitutkinnan aloittamisesta ei ole tehty.

Valtaosan uusista poliisiministeriön toimitiloista on saanut rakennettavakseen Lemminkäinen-konserniin kuuluva Rakennusliike Alfred A. Palmberg. Saman konsernin yritys vuokrasi ne vain näennäisen tarjouskilpailun jälkeen 25 - 30 vuodeksi.

(MTV3)

Lue eilinen uutinen 'Poliisitalohankinnoista tutkintapyyntö KRP:lle'
(Seitsemän uutiset 02.04.2004)

(Kymmenen uutiset 02.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.