Mainos

Natural Born Killers -jäsenille ankarat tuomiot

Natural Born Killers -jengin jäseniä on tuomittu ankariin vankeustuomioihin Espoon käräjäoikeudessa.

Amfetamiinia

Espoon käräjäoikeus langetti Natural Born Killers -jengiläisille varsin kovat tuomiot huumekaupasta. Jengin johtaja Lauri Johansson sai törkeästä huumausainerikoksesta 6 v 6 kk vankeutta. Jengin sihteeri Jani Jokinen ja yhteyksiä viroon hoitanut jengin ulkopuolinen Jari Natunen saivat samanmittaiset tuomiot.

Sen sijaan kolmannen syytteessä olleen NBK-jengiläisen syyte avunannosta törkeään huumausainerikokseen hylättiin.

Kolmen tuomitun rangaistusten taustalla oli yritys tuoda virosta suomeen 5,2 kiloa 65-prosenttista amfetamiinia. Juttu paljastui poliisin puhelinkuuntelun ansiosta. Jengiläisten matkapuhelimia kuunneltiin tuolloin, koska NBK-jengiläisten epäillään surmanneen eroamassa olleen jäsenensä Sami Huhtimon.

Huhtimon surma-juttu tulee oikeuteen ilmeisesti maaliskuussa.

Syyttäjä Tapio Mäkisen mukaan huumelasti oli tuotu Suomeen illalla 15.10 Fantasia-laivalla. Aineet oli kätketty virolaiseen rekkaan. Rekassa oli ollut enemmänkin amfetamiinia, mutta osa oli tarkoitettu muille.

Huume oli tilattu jo noin kuukautta aikaisemmin, mutta toimitus oli viivästynyt. Kaksi syytetyistä oli matkustanut 28. syyskuuta Tallinnaan järjestämään amfetamiinia.

Syyttäjän mukaan tapahtumien kulku 15-16.10 oli seuravanlainen:

Kirkkonummelle Nesteen kylmä bensa-asema.

Rekkakuski oli ajanut Kirkkonummelle Nesteen kylmälle bensa-asemalle. 5,2 kilon amfetamiinierän kuski oli kätkenyt läheiseen heinikkoon. Huume-erän vaihto oli sovittu aamuksi, joten kuski oli käynyt nukkumaan.

Aamulla 6.30 rekan oveen oli koputettu. Paikalle oli tullut kaksi NBK-jengiläistä, joista toinen oli jengin johtaja Lauri Johansson ja toinen kaveri nimeltään Barba.

NBK:laiset olivat sanoneet oikean koodisanan, mutta virolainen kuski ei osannut suomea, eivätkä jengiläiset viroa. Kuski oli osoitellut heinikkoon, josta huumetta oli etsitty. Sitä ei löytynyt. Virolainen oli sillä aikaa pukenut päälleen, mutta NBK:laiset olivat kadonneet paikalta.

Kello 11 Barba oli palannut kylmäasemalle yksin, mutta rekka ei enää ollut paikalla. Kuski oli lähtenyt viemään oikeaa lastiaan määränpäähän.

Tuolloin Kirkkonummen Tolsassa sijaitseva asema oli jo poliisin seurannassa. Poliisi oli kuunnellut reaaliaikaisesti jengiläisten puhelimia 25.9 lähtien, koska NBK:laisia epäiltiin entisen jäsenensä Sami Huhtimon murhasta. Tämä juttu tullee oikeuskäsittelyyn maaliskuussa.

Tässä vaiheessa Barba oli huomannut, että paikalla oli poliisi. Kuuntelutietojen mukaan Johansson oli käskenyt Barban heti pois paikalta.

Tämän jälkeen Johannsson ja kaksi muuta olivat käyneet vuokraamassa auton farmarimallisen Toyota Corollan. Syyttäjän mukaan he epäilivät, että aiemmin käytössä olleessa autossa olisi ollut poliisin seurantalaite.

Kello 14 aikaan jengiläiset olivat saaneet yhteyden Viron kautta rekkakuskiin, joka oli ollut Hämeenlinnassa. Uusi tapaaminen oli sovittu samaan paikkaan kylmäasemalle iltakuudeksi. Tuolloin vaihto oli onnistunutkin.

Poliisi oli myös tuolloin paikalla.

Barba oli lähtenyt samantien autolla kohti Espoota. Johansson ja kolmas jengiläinen olivat jääneet kahville kylmäaseman viereiselle Essolle.

Poliisit pysäyttivät Barban matkalla ja kaksi muuta otettiin kiinni hetkeä myöhemmin.

Oikeudessa Johansson ja muut kiistivät syytteet. Johansson myönsi olleensa paikalla Kirkkonummella. Hän luuli saavansa paikalta sotilaskaliiperin aseita. Niitä tarvittiin, koska yksi jäsen oli surmattu ja heidän piti varautua sotaan. Hänen mukaansa NBK perii velkoja, mutta ei harrasta huumekauppaa. Velkojenkin pitää olla sellaisia, jotka on oikeuden päätöksellä vahvistettu.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 14.02.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.