Mainos

Natsit puhuttavat Ruotsissa

Ruotsin ulkomaalaisvirasto rekisteröi vuonna 1939 Ruotsissa oleskelevia ulkomaalaisia juutalaisia, ja viraston palveluksessa oleva virkamies luovutti sen jälkeen nimilistat Saksan natsien käsiin.

Asiasta kirjoitti päivälehti Dagens Nyheter tänään julkaistussa artikkelissa. Se jatkaa lehden sarjaa, jossa käsitellään ruotsalaisten natsimyönteistä toimintaa sodan aikana. Dagens Nyheterin tuorein raportti osui lähes samaan aikaan kun uusnatsit osoittivat jälleen mieltään Tukholmassa. Yleistä ärtymystä on aiheuttanut se, etteivät poliisit estäneet viikonloppuna uusnatsien mielenosoitusta. Sen sijaan virkavallan edustajat pahoinpitelivät natsien vastaisia mielenosoittajia, mm. 14-vuotiasta tyttöä.

Ruotsin uusnatseilla ei ollut poliisin lupaa mielenosoitukselleen, jossa huudeltiin juutalaisvastaisia iskulauseita. Ruotsin lain mukaan on kiellettyä käyttää iskulauseita, jotka lietsovat vihaa jotain kansanryhmää vastaan. Selvästä lainrikkomuksesta huolimatta poliisi ei puuttunut uusnatsien mielenosoitukseen. Sen sijaan se pidätti ja pahoinpiteli vastamielenosoittajia, joista tosin jotkut käyttäytyivät väkivaltaisesti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.