Mainos

Nato tuhosi ensimmäisen erän serbiaseista

Nato-johtoiset rauhanturvajoukot tuhosivat tänään ensimmäisen osan Bosnian serbien ammusvarastosta serbien ankarista vastalauseista huolimatta. Ensimmäinen räjäytys tehtiin tänä aamuna, kertoi Nato-lähde. Hänen mukaansa ammusvaraston tuhoamiseen tähtäävä Operaatio Tulivuori etenee suunnitellusti.

Ifor-joukot löysivät kaksi viikkoa sitten serbien salaisen ammusvaraston koulusta Margeticin kylästä ja katsoivat sen rikkovan Daytonin rauhansopimusta. Varastossa oli huomattavat määrät ammuksia, räjähteitä, luoteja ja miinoja.

Bosnian serbien televisiossa Ifor- joukkojen aikeita tuhota varasto kutsuttiin sunnuntaina vaaralliseksi provokaatioksi. Rauhanturvajoukot saivat myös uhkauskirjeen Operaatio Tulivuoren johdosta, minkä vuoksi joukkojen hälytysvalmiutta lisättiin viikonloppuna.

Bosnian maajoukkojen komentaja Michael Walker ja Bosnian serbien väliaikainen presidentti Biljana Plavsic tapasivat eilen Palessa.
-Molemmat osapuolet ilmaisivat näkemyksensä, mutta lopulta kenraali kertoi Plavsicille että operaation toteuttamista jatketaan, Walkerin avustaja kertoi tapaamisen jälkeen.

Daytonin rauhansopimuksen mukaan kaikki ase- ja ammusvarastot oli pitänyt ilmoittaa ja avata Naton tarkistuksia varten jo useita kuukausia sitten.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.