Mainos

Nato supistaisi Kosovon turvavyöhykettä

Sotilasliitto Nato valmistelee Kosovon ja Serbian välisen viisi kilometriä leveän turvavyöhykkeen supistamista. Albaanisissit ovat aiheuttaneet jatkuvia levottomuuksia alueella. Puskuri luotiin alunperin Balkanin rauhanturvaajien suojaksi.

Asia nousi esille tänään, kun Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell osallistui ensimmäistä kertaa sotilasliitto Naton ministerikokoukseen Brysselissä. Powell ja Naton pääsihteeri George Robertson kommentoivat asiaa rintarinnan. Robertsonin mukaan Naton ulkoministerit ovat erittäin huolestuneita siitä, että ääriryhmät käyttävät vyöhykettä hyväkseen. Robertsonin mielestä toiminta on "anteeksiantamatonta".

-Valmistelemme asteittaista ja ehdollista turvavyöhykkeen pienentämistä, Robertson sanoi lausunnossaan. Robertson lisäsi, että vyöhykkeen kaventamisen yksityiskohdista ja toteutuksesta vielä keskustellaan. Myös ulkoministeri Powell totesi ääriryhmien olevan syypää alueen turvallisuusongelmiin.

Powell toisti samalla, että Yhdysvallat ei ole vetämässä pois rauhaturvaajiaan Balkanilta. Naton alaisuudessa toimivia amerikkalaisia sotilaita on sekä Kosovossa että Bosniassa. -Asia on yksinkertaisesti niin, että menimme alueelle yhdessä ja myös lähdemme sieltä yhdessä, Powell sanoi Brysselissä. Presidentti George W. Bush sanoi presidentinvaalien aikana, että hänen mielestään Yhdysvaltain pitäisi vetää joukkonsa pois Balkanilta niin pian kuin mahdollista.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.