Mainos

NATO kiristi turvatoimia Balkanin johtajien tapaamisen alla

Sotilasliitto NATO:n johtamat Bosnian rauhanturvajoukot kiristivät eilen turvatoimia Sarajevossa tänään järjestettävän Balkanin maiden johtajien tapaamisen vuoksi.

Sfor-joukot asettivat tiesulkuja ja pysäyttivät bussien ja rekka-autojen lisäksi myös yksityisiä autoilijoita, kertoo Bosnian televisio. Television mukaan turvatoimia tiukennettiin mahdollisista selkkauksista saadun vihjeen vuoksi. Poliisi ei ole kuitenkaan vahvistanut tietoa.

Sfor-joukkojen edustaja vahvistaa, että turvatarkastusten määrää on lisätty Sarajevossa, mutta kiistää toimien liittyvän mihinkään tiettyyn operaatioon. Nimettömänä pysytellyt poliisi sanoi kuitenkin uutistoimisto AFP:lle, että turvatoimien kiristäminen johtuisi nimenomaan Sarajevon kokouksesta.

Bosnian, Kroatian ja Jugoslavian presidentit tapaavat toisensa tänään järjestettävässä kokouksessa. Kolmen Balkanin maan presidenttien, Bosnian muslimien Beriz Belkicin, serbien Zivko Radisicin ja kroatien Jozo Krizanovicin sekä Kroatian Stipe Mesicin ja Jugoslavian Vojislav Kostunican tapaamisen on tarkoitus keskittyä yhteistyöhön ja sovitteluun.

Presidentit tapasivat viimeksi vuonna 1995 Ohion Daytonissa Yhdysvalloissa kansainvälisen yhteisön painostaessa maita lopettamaan Bosnian sodan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.