Mainos

Natascha Kampusch haluaa miehen

Itävaltalainen Natascha Kampusch eli kymmenvuotiaasta 18-vuotiaaksi häiriintyneen miessieppaajan vankina. Hän oli päivittäin silmittömän henkisen sekä fyysisen terrorin kohde. Kaikesta kokemastaan huolimatta Kampusch ei ole menettänyt uskoaan miehiin.

- Totta kai minä suunnittelen perheen perustamista ja haluan myös itselleni kumppanin. Periaatteessa miehet ovat minusta oikein mukavia, Kampusch sanoo.

Hän myöntää kuitenkin, ettei edelleenkään pysty luottamaan muihin ihmisiin. Siksi myös suhteen rakentaminen on työlästä.

- Minä tiedän, mihin kaikkeen ihminen pystyy ja mitä hänessä voi piillä, Kampusch korostaa ja viittaa raakaan väkivaltaan, jota hän joutui vankeusaikanaan kestämään.

- Toisaalta tunnen myös kantavani jonkinlaista vastuuta. En halua vahingoittaa ketään ajoittaisella synkkämielisyydelläni enkä kaikella sillä, mitä olen joutunut kokemaan, hän jatkaa.

"Työskentelen iloisuuden eteen"

Natascha Kampusch on edelleen äärimmäisen epävarman oloinen tavatessaan uusia ihmisiä. 3096 päivää kestänyt helvetti on jättänyt jälkensä nuoreen naiseen. Kädenpuristus on luonnottoman kevyt ja ensimmäinen katsekontakti on pelokkaan pälyilevä.

Kampusch on 23-vuotiaaksi välillä suorastaan häiritsevän huolissaan ulkoisesta olemuksestaan. Käytöksessä on toisaalta pikkutyttömäistä naiiviutta. Ajoittain hän pystyy kuitenkin käymään poikkeuksellisen kypsää keskustelua erilaisista ajankohtaisista asioista.

- Teen jatkuvasti työtä sen eteen, että olisin huolettomampi ja iloisempi. Haluan olla juuri niin nuori kuin mitä fyysisesti todella olen.

Entä onko Natascha viisi vuotta kaappauksen päättymisen jälkeen onnellinen? Hän miettii hetken, sulkee silmänsä ja huokaa syvään.

- Minä yritän olla. Se edellyttää joka kerta kovaa puurtamista. Iloitsen aina, kun onnistun.

Katso Tapio Nurmisen juttu:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.