Nashi-mielenosoituksesta tuli eri ryhmien joukkokokous

Sanomatalolla Imbi Pajun ja Sofi Oksasen kirjanjulkaisutilaisuuteen järjestetty mielenosoitus on sujunut rauhallisesti. Mukana oli sekalainen joukko eri tahojen edustajia.

Venäjältä ja Virosta tulleiden mielenosoittajien lisäksi Sanomatalolle oli tullut eurovaaliehdokas Kai Pöntisen järjestämä vastamielenosoitus. Sen pääviesti oli se, että Suomessa vallitsee sananvapaus, jota ei saa vaarantaa. Yhdessä kyltissä luki "Rähmällään olo loppuu nyt".

Vastamielenosoittajien ja mielenosoittajien kohtaaminen sujui häiriöttä. Paikalla oli myös virolaisia ja venäläisiä yksityishenkilöitä, jotka halusivat osoittaa mieltään yksityisesti.

- Ilman Venäjää ei ole Suomea, ilmoitti Venäjän puolesta lippua heiluttanut mies.

- Go back to your country, hänelle huudettiin yleisöstä.

Paikalla olivat myös Suomen muslimit johtajanaan Abdullah Tammi.

- Olemme ilmaisemassa mielemme ja haluamme kertoa Eestin valtiolle, että heidän pitää lopettaa sortotoimet, antaa viron venäläisille täydet oikeudet, ihmisoikeudet, Tammi tiivisti viestinsä.

Lisäksi mukana oli myös Suomen asevoimien lakkauttamista kannattanut mies.

Varsinaisia nashi-nuoria ja yövartion edustajia oli paikalla vain parisenkymmentä. Järjestäjät olivat vaitonaisia määrän vähyyden suhteen.

- Mä en tuohon halua kommentoida millään tavalla, sanoi Petri Krohn, Suomen antifasistisen komitean perustajajäsen.

Päivän tapahtumia seurasi tiiviisti myös maahanmuuttokriittisyydestään tutuksi tullut Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho.

Mielenilmaukset Sanomatalolla sujuivat rauhallisesti. Sanomatalolta mielenosoittajat jatkoivat kohti elokuvateatteri Orionia.

Lue myös:

Katso Johanna Tuurin juttu (Seitsemän uutiset 23.3.2009)

Abdullah Tammi puolustaa Viron venäläisiä

Lue myös:

    Uusimmat