Mainos

Nasa: Astronautit eivät korjaa enää Discoveryn vaurioita

Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan tekemissä kokeissa on havaittu, että avaruussukkulan lähtölaukaisussa vaurioitunut eriste ei kuumene paluulennon aikana niin paljon, että uudet korjaukset olisivat tarpeen.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on päättänyt, ettei Discovery-sukkulan astronauttien tarvitse tehdä uutta avaruuskävelyä aluksen korjaamiseksi.

Nasan asiantuntijat pohtivat pitkin päivää, pitäisikö aluksen ohjaamon ikkunan vieressä oleva, lähdössä vaurioitunut lämpöeristelevy korjata, jotta sukkula voisi palata turvallisesti takaisin Maahan.

- Sukkula on turvallinen paluuta ajatellen, viestitti yksi operaation johtajista Houstonista Discoveryn miehistölle.

Nasan asiantuntijat tekivät kokeita, joissa pyrittiin selvittämään rikkoutuneen eristeen kestävyys. Kuumuus ohjaamon ikkunan lähistöllä ei kuitenkaan ole kovin suuri paluulennon aikana, ja korjaus todettiin tarpeettomaksi.

Amerikkalaisastronautti Stephen Robinson korjasi eilen aluksen pohjaan tulleita vaurioita miehistön kolmannella avaruuskävelyllä. Lisäksi astronautit kiinnittivät eilen ISS-avaruusaseman ulkopuolelle mittalaitteita, joiden avulla selvitetään aurinkokennojen materiaalin kestävyyttä. Tänään Discoveryn astronautit lastasivat puolestaan avaruusasema ISS:lle Discoveryn tuomia elintarvikkeita, vettä ja muita tavaroita.

Lehti: Nasa piittaamaton lämpöeristeiden suhteen

Amerikkalainen lehti New York Times kirjoitti artikkelissaan tänään, että Nasa ei ollut ehkä ollut kyllin huolellinen Discoveryn lämpöeristeiden suhteen.

Viime vuoden joulukuussa oli lehden mukaan esitetty avaruushallinnon sisäinen muistio, jonka mukaan polttoainetankin eristeongelmista ei ollut vieläkään päästy.

Discoveryn lennolla on ollut ongelmia eristelaattojen takia, ja Columbia-sukkula tuhoutui helmikuussa 2003 palatessaan Maan ilmakehään. Columbian lähdössä ulkoisen polttoainetankin eristekappale irtosi ja osui sukkulan eristelaattoihin vaurioittaen niitä.

(MTV3-Reuters-DPA-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.