Mainos

Nämä videot saivat epäilemään ryöstöä lavastukseksi

Poliisi sai 22. lokakuuta ilmoituksen, että Helsingissä Hietaniemen hallissa sijaitseva kelloliike oli ryöstetty keskellä päivää.

"Sotilaalliseksi" ja "ryhdikkääksi" kuvattu ryöstäjä oli uhannut aseella liikkeen myyjänä toiminutta omistajaa ja saanut mukaansa useita arvokelloja.

Epäilyt ryöstön aitoudesta heräsivät kuitenkin joulukuun alussa, kun samaan kelloliikkeeseen murtauduttiin hallin sulkeuduttua. Kelloja lähti jälleen varkaan matkaan, tällä kertaa yli 185 000 euron arvosta.

Tässä kohtaa syytetyt tekivät kuitenkin virheen, esitti syyttäjä tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Varas ei saanut tuhottua hallin valvontalaitteistoa. Laitteistoa oli yritetty ensin ottaa mukaan, sen jälkeen hajottaa. Kummassakaan ei ollut kuitenkaan täydellisesti onnistuttu, ja poliisi kaivoi kuvat esiin.

Valvontakameranauhoilla näkyy, miten liikkeen omistaja avaa ovet miehelle, joka teon päätteeksi rikkoo oven saadakseen teon näyttämään murtautumiselta.

Kelloliikkeen omistaja kiistää tilanneensa ryöstön sekä murron tuttavaltaan vakuutuskorvausten saamiseksi. Hän kertoo toimineensa ryöstäjän kanssa yksissä tuumin pakon edessä. Ryöstön toteuttanut mies on eri mieltä. Hänen mukaansa omistaja itse tilasi ja suunnitteli sekä lokakuisen ryöstön että joulukuisen murron.

Syyttäjän mukaan vakuutusyhtiötä yritettiin huijata yli 230 000 euron edestä. Molemmille vaaditaan vankilatuomioita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.