Nämä suomalaiset ovat putoamassa NHL:n playoffseista

Jääkiekon NHL-liigan runkosarja päättyy kolmen viikon kuluttua. Muutamat suomalaispelaajien seurat ovat jo käytännössä ulkona pudotuspeleistä.

Kun joukkueilla on jäljellä vielä noin kymmenen runkosarjaottelua, ainoastaan Columbus Blue Jackets on jo varmasti pihalla jatkopeleistä. Varsinkin lännessä pudotuspeleihin nousu vaatii monelta muultakin joukkueelta ihmeitä.

Lähes varmasti putoamassa:

Edmonton Oilers:
Hyvin kauden aloittanut Edmonton on jäänyt läntisessä konferenssissa jo 19 pisteen päähän pudotuspeliviivasta. Täksi kaudeksi seuraan siirtynyt ex-HIFK-hyökkääjä Lennart Petrell on tarjolla maajoukkueen käyttöön kevään MM-leirityksessä. Sen sijaan 21-vuotias Teemu Hartikainen on jatkamassa kauttaan AHL:n pudotuspeleissä.

Minnesota Wild:
Kovia satsauksia kauteen tehnyt Minnesota johti koko NHL-liigaa kauden puolivälin tietämillä, mutta kapteeni Mikko Koivun loukkaantuminen suisti joukkueen läntisen konferenssin häntäpäähän. Tällä kertaa vammat saattavat kuitenkin estää sekä Koivun että maalivahti Niklas Bäckströmin MM-kisamatkan.

Montreal Canadiens:
Viime kevään MM-finaalissa Suomen voittomaaliksi jääneen osuman tyylikkäästi viimeistellyt Petteri Nokelainen palasi yhden SM-liigakauden jälkeen Phoenix Coyotesiin, mutta kaupattiin jo lokakuussa Montrealiin. Joukkue on tällä hetkellä itäisen konferenssin jumbosijalla ja putoaa pian teoreettisestikin pudotuspelikelkasta.

Anaheim Ducks:
Jälleen kerran playoffs-mahdollisuutensa alkukauden tappioputkiin tärvellyt Anaheim vilisee kokeneita suomalaisnimiä. Leijonien valmennusjohto vieraili tällä viikolla kahdessa Ducksin kotiottelussa ja tapasi pelaajat paikan päällä. Hyökkääjät Teemu Selänne, Saku Koivu ja Niklas Hagman sekä puolustaja Toni Lydman olisivat kaikki kovia vahvistuksia MM-kisoihin, mutta riittääkö konkarien mielenkiinto?

Carolina Hurricanes:
Tilanne alkaa olla toivoton myös Carolinan kannalta, kun ero idän playoffs-viivaan on venähtänyt seitsemään pisteeseen. Tuomo Ruutu on palannut kuukauden toipumisjakson jälkeen pelikuntoon, mutta pisteitä ei ole syntynyt. Myös Jussi Jokinen paahtaa Hurricanesin hyökkäyksessä illasta toiseen, mutta puolustaja Joni Pitkänen on ollut sivussa aivotärähdyksen takia.

Vielä mukana taistelussa:

Calgary Flames ja Phoenix Coyotes:
Läntisessä konferenssissa viisi joukkuetta on kolmen pisteen sisällä viivan molemmin puolin. Keskushyökkääjä Olli Jokisen ja maalivahti Miikka Kiprusoffin Calgary sekä laitahyökkääjä Lauri Korpikosken Phoenix ovat tällä hetkellä putoajien joukossa, mutta tilanne elää joka kierroksen jälkeen. Jokinen on aiemmin ilmoittanut lopettaneensa maajoukkuepelit, mutta Kiprusoff voisi olla mahdollinen apu MM-kisoihin. Korpikoski lähtee lähes varmasti kisoihin terveenä ollessaan.

Buffalo Sabres:
Jättisopimuksen kesällä tehnyt Ville Leino olisi mielenkiintoinen lisä MM-joukkueeseen, mutta tällä hetkellä Buffalo on edelleen tiukasti taistelemassa NHL:n pudotuspelipaikoista. Joukkue on vain kaksi pistettä perässä idän viimeisestä jatkopaikasta.

Winnipeg Jets:
Paluun NHL-kartalle tehnyt Winnipeg kamppailee Buffalon kanssa samasta paikasta ja ainakin toinen on jäämässä ulkopuolelle. Laitahyökkääjä Antti Miettinen ei ole tehopisteillä otsikoihin päässyt, mutta pitkän linjan NHL-konkari on varmasti Leijona-valmennuksen seurannassa.

San Jose Sharks:
NHL:n kestomenestyjä San Jose Sharks on pudonnut kärkipaikoilta ja taistelee yllättäen jopa pudotuspeleihin pääsystä. Maalivahti Antti Niemen kausi on ollut vuoristorataa, mutta ratkaisevilla hetkillä tärkeitä voittoja on alkanut tulla. Jostain syystä Leijonien valmennusjohtoon kuuluvan Pasi Nurmisen ohjauksessa NHL-vahdiksi noussut Niemi ohitetaan monissa MM-spekulaatioissa.

Dallas Stars:
Vahvasti kauden aloittanut Stars on parhaillaan läntisen konferenssin kolmospaikalla, mutta vain heikon divisioonansa ansiosta. Divisioonavoittajat nimittäin saavat varman pudotuspelipaikan ja kotiedun, mutta San Jose on vain pinnan Dallasia perässä ja taistelee jatkopaikastaan. Maalivahti Kari Lehtonen on kantanut raskasta taakkaa Dallasin tolppien välissä. Vuoden 2007 MM-kisojen paras maalivahti olisi pudotessaan kova vahvistus Leijonille.

Lue myös:

    Uusimmat