Näkökulma: Suomen MM-viestihaasteet tiedetään – mutta mitä ihmettä tekee tähtihiihtäjiensä kanssa kipuileva Ruotsi?

Suomen maastohiihtojoukkueen valmennus painii MM-Seefeldin viestivalinnoissaan muun muassa Kerttu Niskasen sairastumisen aiheuttaman takapakin kanssa, mutta ongelmia on länsinaapurissakin, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

Frida Karlsson, Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Stina Nilsson. Tämän ruotsalaisnelikon pitäisi taistella normaalitilanteessa viestikultamitalista Norjan kanssa, mutta nykytilanne Ruotsin joukkueessa on kaukana normaalista. 

19-vuotias Karlsson on noussut Ruotsin ryhmän sensaatioksi yhdistelmäkisan viidennellä sijalla ja kympin perinteisen hopealla. Kisoihin reisivammasta juuri ajoissa toipunut Nilsson on myös iskussa: hopea sprintistä ja kulta parisprintistä

Mutta entä kokenut arvokisamenestyjä Kalla ja Therese Johaugin ykköshaastajaksi nostettu Andersson? Kallan hiihto on ollut sekaisin vuodenvaihteen jälkeen, ja Seefeldistä tulleet sijat 6 ja 9 ovat hänelle mappi ö -ainesta. Andersson puolestaan kärsi hengitystieoireista kisojen aattona ja jätti yhdistelmähiihdon väliin. Tiistaina hän oli 16:s, puolitoista minuuttia Johaugin takana. 

Suomen joukkueen viestivalintapohdiskelut olivat päävalmentaja Matti Haaviston mukaan pahasti kesken kympin kisan jälkeen. Hiihtääkö Krista Pärmäkoski perinteistä vai vapaata? Avaako Laura Mononen vai Kerttu Niskanen? Kysymyksiä riittää. 

Mutta niin riittää Ruotsillakin. Kallan ja Anderssonin ongelmat nostavat Norjan ylivoimaiseksi suosikiksi, ja nyt Ruotsi ei voi olla edes varma mitalistaan, kun kaksi tähteä kipuilee kuntonsa kanssa. Yllätysvalinta, kuten Ida Ingemarsdotter, tai poikkeava hiihtojärjestys voi tulla kyseeseen. Nyt saattaa esimerkiksi käydä niin, että Kallan tai Anderssonin sijaan huipputärkeällä toisella osuudella Johaugia, Natalia Neprjajevaa ja (mahdollisesti) Pärmäkoskea vastaan taistelee ihmenuorukainen Karlsson.

Viestissä on muitakin hykerryttäviä seikkoja. Mitä tekee Venäjä? Voiko Saksa nousta mitalitaistoon väkevän perinteisen kympin jälkeen? Ja miten Yhdysvallat vastaa ilmeisesti suksiongelmista johtuneeseen tiistain mahalaskuun?

Yksi Seefeldin kisojen mielenkiintoisimmista matkoista hiihdetään torstaina klo 14 alkaen. 

Alla olevilla videoilla Krista Pärmäkosken ja päävalmentaja Matti Haaviston kommentit kympin kisasta. 

Pärmäkoski: En tekisi mitään toisin 1:52
Krista Pärmäkosken kommentit. 

Haavisto: Monet olisi tyytyväisiä neljänteen sijaan 2:31
Päävalmentaja Matti Haaviston kommentit. 

Lue myös:

    Uusimmat