Suomen naiset parisprintissä seitsemänneksi – Krista Pärmäkoski: "En voi hirmu pettynyt olla"

Kyllönen ja Pärmäkoski eivät selittele lopputulosta kiireisellä parivaihdoksella 2:43
Anne Kyllönen ja Krista Pärmäkoski kommentoivat kilpailuaan.

Suomen naisten parisprinttijoukkue Anne Kyllönen – Krista Pärmäkoski sijoittui seitsemänneksi Seefeldin MM-hiihdoissa. Vaikka mitalisijat jäivät haaveeksi, kaksikko oli varsin tyytyväinen päivään.

Voittajamaa Ruotsi oli maalissa ajassa 15.14,9. Suomen ero Ruotsiin oli 8,9 sekuntia. Pronssisijaan, jonka nappasi Norja, eroa maalissa oli myös reilut 8 sekuntia.

– En voi hirmu pettynyt olla. Toki siinä on monta kovaa joukkuetta ja keli oli varmasti meille vähän huonompi – oli tosi nopea tuo rata. Yleensä kuitenkin menee joku 18 minuuttia, ja nyt taisi mennä vähän päälle 15, Pärmäkoski sanoi.

Pärmäkoski kuvaili hiihtoaan "ihan hyväksi tekemiseksi", mutta toiveissa olleet hitaat olosuhteet jäivät toteutumatta.

– Varmaan tuo pilvi teki sen, ettei tullut sellaista kosteutta. Eilen oli tähän aikaan ihan vesikeli. Nyt on pieni tuhnu tullut tuohon päälle. Olosuhde täällä sopi enemmän sprinttereitä.

Pärmäkoski sivakoi eilen lauantaina yhdistelmäkilpailussa kahdeksanneksi. Kahteen päivään hän hiihti kolme starttia, kun huomioon otetaan sunnuntaina myös parisprintin karsinta.

Pärmäkoski uskoo urakoinnin toimineen hyvänä aukaisuna hänen päämatkalleen, tiistaina urakoitavalle 10 kilometrin perinteisen kisalle.

– Kun hermostollinen kisa tulee minulle, se saattaa monesti aukaista lukkoja kropasta. En usko, että tämä mitenkään sitä haittasi – varsinkin kun keli oli näin nope eikä mitenkään älyttömän raskas.

"Ei notkahdusta"

Suomi oli pitkän matkaa 10 finalistin joukossa häntäsijoilla, heti Anne Kyllösen avausosuudesta lähtien. Kyllösen hiihto tuntui hänen omien sanojensa mukaan koko ajan "ihan hyvältä ja jaksavalta".

– Ei tullut missään vaiheessa mitään notkahdusta. Ihan hyväntuntuista hiihtoa kuitenkin oli.

Kyllönen tuli kisaan pikahälytyksellä, kun lauantai-iltana selvisi, ettei Pärmäkosken pariksi ilmoitettu Kerttu Niskanen pysty kisaamaan parisprintissä hengitystieinfektion myötä. Pärmäkoski vakuutti ottaneensa tiedon vastaan tyynesti.

– Eipä siinä, lähdettiin silti hiihtämään. Tiesin, että meillä on silti mitalimahdollisuus. Vaikka Anne oli varaurheilijana, hän oli varmasti yksi ehdokas siihen alkuperäiseen kokoonpanoon, Pärmäkoski summasi.

Lue myös:

    Uusimmat