Therese Johaug joutui puremaan hampaita yhteen MM-kultataistelussa 19-vuotiaan hiihtosensaation kanssa: "Hyi helvetti, kuinka raskasta se oli"

Therese Johaug voitti Seefeldin hiihtolajien MM-kilpailujen 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kultaa. Voitto ei kuitenkaan tullut Johaugin mukaan helpolla, vaan hän suitsutti hopealle tulleen 19-vuotiaan Frida Karlssonin suoritusta, kertoo Dagbladet.

Hirveän moni ei ennen kilpailuja odottanut, että ainoastaan yhden maailmancupin kilpailun tällä kaudella hiihtänyt Karlsson haastaisi hiihdon supertähti Johaugia 10 kilometrin kilpailussa. Ruotsalainen Karlsson hävisi lopulta Johaugille 12,2 sekunnilla. 

Kilpailun puolivälin jälkeen, viimeisellä väliaikapisteellä 6,7 kilometrin kohdalla nähtiin melkoinen shokki, kun kärjessä hiihtävän Johaugin ero oli kaventunut 4,8 sekuntiin Karlssoniin nähden. Tätä ennen norjalainen oli kasvattanut tasaisesti eroa Karlssoniin.

– Kun kuulin, että eroa oli vain nelisen sekuntia, ajattelin, että hitto, tämän minä kyllä otan. Uskon, että kaikki tasatyöntöharjoittelu loi pohjan tälle kullalle. Tiesin, että Frida tulee hiihtämään tänään hyvin, Johaug sanoo.

– Hyi helvetti, kuinka raskasta se oli. Minun oli pakko purra hampaita yhteen, sain taistella alusta loppuun ja onnistuin parantamaan loppua kohden, Johaug jatkaa.

Sensaatiomaisesti MM-hopeaan yltänyt ja Lahdessa kaksi nuorten MM-kultaa napannut Karlsson oli häkeltynyt suorituksestaan.

– Se, että pystyin edes haastamaan hänet, tuntuu uskomattomalta. En hävinnyt tänään kultaan vaan voitin hopean. Tämä on elämäni paras päivä, tuntuu aivan fantastiselta, Karlsson sanoo.

Norjan maajoukkueen naishiihtäjien päävalmentaja Ole Morten Iversen ei voinut uskoa silmiään, kun ero oli kaventunut 4,8 sekuntiin. 

– Olin todella hermostunut, Iversen sanoo. 

Naisilla on vielä luvassa Seefeldin MM-kilpailuissa viesti ja 30 kilometrin kilpailu.

Lue myös:

    Uusimmat