Näkökulma: Siipimies Valtteri Bottaksesta tuli se paha poika, joka nappaa illan päätteeksi näteimmän palkinnon

Mercedeksen Valtteri Bottas tyhjensi pajatson F1-avauskisassa Melbournessa ylivoimaisella voitollaan ja räväkillä kommenteillaan. MTV Urheilun Marko Leppänen käy läpi Bottaksen hurjaa muodonmuutosta. 

Ensin tuli parta. 

Valtteri Bottas kasvatti sen formula ykkösten talvitauon aikana. Se sopii Valtterille, monet kommentoivat. Tuo uskottavuutta. 

Bottas ajoi Tunturirallissa, latasi akkuja, treenasi, käveli metsissä ja pani niin sanotusti päänsä kuntoon. Hän karisti juoksuaskel kerrallaan kakkosviulun soittajan pölyt.  

Bottas oli ollut formularadoilla se kiltti poika, jonka pelimies ottaa mukaan baariin saadakseen kontrastin kautta vielä lisää katu-uskottavuutta ja suosiota. Wingman, Bottaksesta sanottiin. Bottas pysyi viime kauden aikana kommenteissaan hillittynä, vaikka kasvoilta paistoi turhautuminen. 

Ei yksikään huippu-urheilija halua olla kenenkään siipimies. Näin korkealle tasolle ampaisseet ammattilaiset haluavat olla tähtiä, staroja, voittajia. Bottas odotti tilaisuuttaan hiljaa kuin saalista jahtaava kissapeto – suojassa, valmiina, itseluottamusta uhkuen. 

Sitten tuli voitto ja padot murtuivat. 

Bottas puhui rumia tiimiradiossa ja jatkoi vielä haastatteluissa. Hän lähetti kylmääviä terveisiä henkilöille, jotka eivät uskoneet hänen kykyihinsä. 

Bottaksen reaktion rajuus oli yllättävää mutta inhimillistä. Se ei ollut hyvää käytösoppia nuorille, mutta vaikea häntä on ylivoimaisen voiton huumassa annetuista kommenteista lähteä tuomitsemaankaan. 

Bottaksen ulostulo kertoi, miten häneen kohdistuneet kommentit ovat päässeet ihon alle. Niin ei saisi käydä, mutta niin vain käy. 

Formula-autot eivät kritiikkiä tunnista, mutta niitä ajavat kuskit kyllä. 

Bottas on hänet tuntevien mukaan perusluonteeltaan oikeasti kiltti ja kohtelias mies. Eikä hänestä tule tämänkään episodin jälkeen uutta Max Verstappenia, joka provosoituu jokaisesta pienestä töytäisystä tai kommentista. 

Mikä tärkeintä, Bottas on antanut viestin, ettei häntä tuupita. Hänet pitää ottaa tosissaan. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on kaiken lisäksi täysillä suojattinsa takana. 

Tärkeintä, että uusi itseluottamus säilyy radalla. 

Jos sama draivi jatkuu, hän on kauden viimeisen kisan jälkeen se illan kuningas, joka lähtee kaunein saalis kainalossa kotiin. 

Alla olevalla videolla Valtteri Bottas kuuntelemassa Maamme-laulua. 



Lue myös:

    Uusimmat