Näkökulma: Mörkö-Marko on parasta mitä suomalaiselle jääkiekolle on tapahtunut pitkään aikaan

Lempäälän lempeästä jättiläisestä Marko Anttilasta on tullut Leijonien kasvot ja suomalaisten suursuosikki Slovakian MM-kisoissa. MTV Urheilun Marko Leppäsen mielestä "Mörkö-Marko" on monella tavalla merkittävämpi hahmo kuin Kaapo Kakko. 

Yli kaksimetrinen hujoppi, joka on aina hyvällä tuulella. Hänellä on aina aikaa kyselijöille. Hän ei pahastu uusista lempinimistä tai nettimeemeistä

LUE MYÖS: 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Nuorukaisena hän ei mahtunut kunnolla laatujoukkueisiin, vaan vielä niin bambijalkainen hyökkääjä pelasi Lempäälässä kakkosdivisioonaa. 

Kovalla työllä hänestä on kehittynyt kivenkova ammattilainen, joka vei Leijonat puolivälierissä jatkoajalle 4–4-tasoituksellaan. 

Eihän tällaiseen kaveriin voi olla tykästymättä. 

Ja kyllä kansa tykkääkin. 

Mörön henki elää pitkään

Kaapo Kakko on suomalaiskiekkoilun tulevaisuus, tulevien vuosien iso NHL-tähti ja MM-Leijonien ylivoimaisesti lahjakkain pelaaja. Anttila on kuitenkin se pelaaja, joka sopii loistavasti MM-kisojen karnevaalihenkeen. 

Anttilasta tehtiin jo oma kisabiisikin, mikä tarkoittaa, että hänen persoonansa on tavoittanut kansan syvät rivit. 

"Mörkö-Marko" antaa sille luokan pitkäjalkaiselle kompastelijallekin toivoa, että jonain päivänä hän pysyy vielä vikkelimpienkin kyydissä. 

Anttila kantaa vastuunsa, vaikka tilanne olisi vähän vaikeampikin. Vaikka hallin vierellä purkautuisi tulivuori, Anttila saapuisi suomalaismedian keskelle selvittämään, mikä on Leijonien päivän kunto. 

Anttila asuu vaatimattomasti vaimon ja kahden lapsensa kanssa 41 neliön keskusta-asunnossa Helsingissä. Häneen on helpompi samaistua kuin valtavassa mansionissa asustelevaan NHL-staraan.

Ruotsi-ottelun tasoitusmaalikin oli kuin suomalainen luonne tiivistettynä: ei niin nätti, mutta runnotaan homma väkisin perille. 

Maailman kaukaloissa pelaa paljon hyviä pelaajia, vähemmän niitä, jotka ovat lisäksi loistavia persoonia. 

Kävi Suomelle mitalipeleissä mitä tahansa, Mörkön henki elää vielä pitkään. 

Lue myös:

    Uusimmat