Mainos

Näkökulma: Ella Junnila, Topi Raitanen, Toni Kuusela… Paavo Nurmi Games osoitti suuruutensa

6:04
Tulosruutu koosti Paavo Nurmi Gamesin tapahtumat.

Paavo Nurmi Games on vakiinnuttanut paikkansa yleisurheilun huippukilpailuna. Timanttiliigan statusta Turun karkelot eivät väkipakolla tarvitse, kun homma on tällä hyvä, kirjoittaa MTV Urheilun Tuomas Hämäläinen.

Kaikki lähtee yhtä lailla tapahtuman puuhamiesten, -naisten ja taustajoukkojen pyyteettömästä urakoinnista ja siitä, että paikalle saadaan joka vuosi houkuteltua kovatasoinen urheilullinen kattaus. Vuosien saatossa panokset ovat vain kasvaneet ja paketti oli tällä kertaa kilpailun historian kovin, kun lukuisat maailmantähdet olivat kirittämässä suomalaisia kärkiurheilijoita.

Katsojien on helppo viihtyä, ja lehterit pullistelevatkin väkeä. Yleisö elää tapahtumissa asiantuntevasti mukana, taputtaa voimakkaassa tahdissa suomalaisurheilijoille, mutta palkitsee upeita suorituksia tekevät ulkomaisetkin kisaajat.

Kun puitteet ovat priimaa, nähdään myös sykähdyttäviä tuloksia. Sinivalkoisittain makeinta antia tarjosi nyt naisten kansallisessa korkeuskilpailussa uuden Suomen ennätyksen 194 pompannut Ella Junnila. Topi Raitanen säesti 3 000 metrin esteissä Dohan MM-rajan ja ensi vuoden Tokion olympiarajan alittaneella ennätyksellään 8.21,47, ja keihäässä nuoren polven suomalaiset pitivät lippua ylhäällä.

Toni Kuusela heitti tuntemattomuudesta nimeään ensi kertoja laajemman yleisön huulille ennätyksellään 83,40, ja Oliver Helander nakkasi kelpo 84,84:n kauden kotimaiseksi kärkitulokseksi.

Suomalaisessa yleisurheilussa muhii ajoittaisesta negatiivisesta keskusteluilmapiiristä huolimatta mehukkaita tarinoita, joille prameana estradina niille toimii kotimainen mutta kansainvälinen huipputapahtuma Paavo Nurmi Games. Suomalaiset saavat silmiensä eteen yleisurheilua buustaavaa sytykettä, kun sinivalkoatleetit venyvät koviin suorituksiin "kotonaan" latautuneen hurmioituneessa tilassa.

Paavo Nurmi Games on tällaisenaan arvokas tapahtuma. Vaikka Timanttiliiga on hieno, eteenpäin potkiva unelma, Turun kisat pärjäävät mainiosti myös ilman sitä statusta. Paavo Nurmi Games voidaan pitää omannäköisenä tuotteena mieluisilla lajeilla hyvin juuri näin.

Paavo Nurmi Games on urheilujuhlaa parhaasta päästä, Suomen kesän tapahtumallisia kohokohtia. Jos et ole vielä käynyt, voin suositella tuleviksi vuosiksi lämpimästi.

Et pety.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja