Näkökulma: Ässät järjesti pitkästä aikaa lehdistötilaisuuden, jota pystyi katsomaan ilman hysteeristä itkua – uudella tandemilla menestymisen eväät

Porin Ässät järjesti pitkästä aikaa lehdistötilaisuuden, joka ei aiheuttanut luotaantyöntävää myötähäpeää. MTV Urheilun Marko Leppäsen mielestä uusi päävalmentaja Ari-Pekka Selin ja kehitysjohtaja Tommi Kerttula muodostavat Ässille lupaavan tandemin. 

Porin Ässien tiedotustilaisuus 9. marraskuuta. Pöydän ääressä istuvat HC Ässät Pori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Juusela, virkaa tekevä toimtusjohtaja Mikael Lehtinen ja Ässien uusi päävalmentaja Pasi Kaukoranta

Juusela saarnaa jylhällä äänellä pitkäjänteisyydestä ja pelaajien kehittämisestä. Päävalmentajat on valittu jo vuoteen 2023 asti. Mikael Kotkaniemen korvanneen Kaukorannan jälkeen kehiin astuisi Saksassa kannuksensa hankkinut Jari Pasanen, ja sen jälkeen puikkoihin hyppäisi salaperäinen toinen valmentaja, joka on nimetty mysteerimieheksi. Julistettiin pelaajahankinnoista vastaava työryhmä, jota ei vielä ollut. 

Ässien viimeinen kotipeli Tampereen Ilvestä vastaan on päättynyt maaliskuun 12. päivä. Kaukoranta ottaa lehdistötilaisuudessa esille fläppitaulun, joka pitäisi tallettaa ikiajoiksi Jääkiekkomuseoon. Siihen tauluun on tiivistetty todellisuudentajunsa ja itsekritiikin kykynsä kadottaneen jääkiekkovalmentajan mielenmaisema.

Jos olet mokannut töissä, kotona tai vapaa-ajalla, klikkaa esiin nämä tilaisuudet. Saat tunteen, että jollain muulla menee vielä huonommin. 

Ässien uuden valmennustiimin julkistustilaisuus huhtikuun 8. päivä. Kehitysjohtaja Tommi Kerttula esittelee uuden päävalmentajan Ari-Pekka Selinin tyylikkäästi, kiihkottomasti ja ilman itsekorostusta. 

Kerttula linjaa, ettei yksittäinen työntekijä voi enää tulevaisuudessa määritellä ison yhteisön suuntaa. Hän haluaa vannoa yhteistyön, yhteisöllisyyden ja arvojen nimeen. 

Selin ottaa Kerttulan lätyn lapaansa ja jatkaa samalla tyylillä. Selin ei pullistele eikä heittäydy preaktiiviseksi marttyyriksi, vaan kertoo realiteetit, jonka voi tiivistää näin: tunne on hyvä, mutta edessä on aivan helvetisti töitä. 

Tätä lehdistötilaisuutta pystyi jo katsomaan ilman, että oli pakko purskahtaa hysteeriseen itkuun. 

Se on Ässille hyvä alku.   

Pasasta ei koskaan Poriin saatu, koska hänellä olikin vielä voimassaoleva sopimus DEL-seuransa kanssa. Ässät luonnollisesti ulkoisti vastuun virheestä muualle. 

Töppi saattoi kääntyä Ässien isoksi onneksi. Vaikka Selin saikin lähteä HIFK:sta ennen sopimuskauden päättymistä, hän on valmentajana kannuksensa hankkinut kokenut osaaja. 

Kerttula ja Selin luovat Poriin vihdoin tolkun tandemin, jonka yhteistyön varaan voi valaa jotain hyvää. 

Helppoa ei lähitulevaisuudesta tule. Ässissä on pakko jatkaa tarkan euron aikaa, vaikka loppukauden pelaajaluovutukset säästivätkin menopuolesta noin 400 000 euroa. 

Ässillä on kuitenkin orastavat mahdollisuudet taas nousta joukkueeksi, jonne on tulevaisuudessa mahdollista houkutella isojakin kaloja – kun talous on saatu taas elvytettyä. 


Lue myös:

    Uusimmat