Paluu synnyinkaupunkiin nostatti Ässien uuden päävalmentajan tunteet pintaan: "Työhaalarit päälle ylintä nappia myöten"

HIFK-luotsi Selin ripitti pelaajiaan –"Töihin, lopettakaa haahuilu!" 0:36
Ari-Pekka Selin ripittää pelaajiaan HIFK:n päävalmentajana.

Ässien uusi päävalmentaja Ari-Pekka Selin palaa Poriin pitkän tauon jälkeen. Vaikka Selin on SM-liigassa kokenut valmentaja, uusi pesti nostatti tunteet puseroon. 

Porilainen Ari-Pekka Selin ei ehtinyt pelaajanakaan edustaa Porin Ässiä aikuistasolla. Hän lopetti pelaaja-uransa vuonna 1992 kakkosdivisioonan SaPKossa. 

Pori on pysynyt kuitenkin vuosien aikana Selinille tärkeänä paikkakuntana, minkä voi tulkita miehen murteestakin. Selin teki Ässien kanssa kolmen vuoden sopimuksen päävalmentajan tehtävistä. 

– 35 vuotta on kulunut maailmalla. Ässät on kasvattajaseura, ja Porista on upeita muistoja. Kyllä tässä tunnetta on mukana, Selin sanoi Ässien tiedotustilaisuudessa.

– Tunnetta tulee varmasti lisääkin, kun siirrytään aistimaan yhteistä tapahtumaa tässä upeassa jäähallissa. 

Uusia välilehtiä luomaan

Selin kiitti Ässien hallitusta luottamuksesta ja muistitti, ettei Suomessa ole vastaavia työpaikkoja kuin 15.

Ässien uusi valmennnustiimi tapasi toisensa ensimmäistä kertaa vasta sunnuntaina. Selin korosti, ettei Ässien valmentaja ole yhden miehen show, vaikka hän päävastuussa onkin. 

– Tämä on minulle kuudes liigaseura. Tätä projektia ei kannata lähestyä niillä vanhoilla kansioilla. Nyt alamme tehdä patakansioon uusia välilehtiä, Selin maalaili. 

Päävalmentajalla aina paineita

Ässien joukkue kokoontuu pakollisen kaudenjälkeisen omatoimisen jakson jälkeen 15.4. Kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoi, että silloin on mahdollisesti tarjolla pelaajauutisia. 

Selin muistutti, että liigaseuran valmentajalla on aina paineita riippumatta edellisten kausien tuloksista. Ässät sijoittui viime kaudella runkosarjan viimeiseksi. 

– Nyt laitetaan työhaalarit päälle ylintä nappia myöten, katse eteenpäin ja suupielet ylöspäin, kuului Selinin teesi. 

Lue myös:

    Uusimmat