Mainos

Näitä ruokia kuolemaantuomitut tilaavat viimeiselle aterialleen

Teksasin osavaltio Yhdysvalloissa ei enää tarjoa herkkuaterioita kuolemaantuomituille. Viimeinen ateria on tästä lähtien samaa vankilapöperöä mitä muutkin vangit saavat.

Suurin osa kuolemantuomion sallivista osavaltioista kuitenkin yhä huomioi tuomitun toiveet viimeisellä aterialla. Katsaus viimeisiä aterioita listaavalle sivustolle kertoo, että kuolemaantuomittujen ruokatoiveet ovat olleet hyvin samankaltaisia. Juustohampurilaisia, pihvejä, ranskalaisia, friteerattua kanaa, tortilloja tai tacoja. Suurin osa tilaa myös jälkiruokia.

Monilla on käsitys, että viimeiselle aterialle voi tilata mitä tahansa ja se toteutetaan. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa. Washington Post -konserniin kuuluvan Slate-nettilehden artikkelin mukaan toivoa voi mitä tahansa, mutta sitä ei välttämättä toteuteta.

Toiveen pitää esimerkiksi olla sellainen, että se voidaan valmistaa vankilassa. Esimerkiksi Virginian vankiloissa on kuukausittainen ruokalista, jonka 28:sta ateriasta kuolemaantuomittu voi valita yhden. Muut osavaltiot ovat joustavampia. Esimerkiksi vastikään herkkuateriat kieltänyt Teksas pyrki aiemmin toteuttamaan tuomitun ruokatoiveet mahdollisimman tarkasti.

Esimerkkejä tilatuista viimeisistä aterioista

Lähde: Teksasin osavaltion rikosoikeuden laitos.

Filét Mignon ei mennyt läpi

Älyttömyyksiin sekään ei ole suostunut. Yksi vanki oli toivonut ylellistä Filét Mignonia, mutta hänelle tarjottiin tavallinen pihvi. Niin ikään 24 tacon toive kuitattiin neljällä.

Floridan osavaltiossa kuolemantuomitun viimeinen ateria ei saa maksaa enempää kuin 40 dollaria. Alkoholia ei juuri koskaan sallita, koska vankilat eivät halua joutua tappelemaan tuomitun kanssa.

11 vuotta Tekasin vankilassa työskennellyt kokki Brian Price on valmistanut yli 300 viimeistä ateriaa. Kuusi vuotta sitten mies julkaisi kirjan Meals to Die for vapaasti suomennettuna, ruuat joiden vuoksi kuolla. Kirjassaan mies kertoo kuolemaantuomittujen viimeisistä ruokatoiveista kuvaillen niitä melko yksinkertaisiksi.

– Tuomitut tilaavat yleensä ruokaa, johon he ovat elämänsä aikana tottuneet. Meksikolaiset haluavat meksikolaista ruokaa ja mustat vangit kaikkea makkaroista friteerattuun kanaan, Price sanoo sanomalehti Guardianin haastattelussa.

– Yksi mies tilasi voipapuja, mutta ne olivat hankala valmistaa. Halusin kuitenkin yrittää, sillä hän kertoi, että ruoka oli juuri sitä, jota hänen äitinsä laittoi hänelle, kun hän oli lapsi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.