Mainos

Naisvangit tähdittävät teatteriesitystä

Helsingin KokoTeatterissa on tänä viikonloppuna esitetty Kuningas Learia. Poikkeuksellisen näytelmästä tekee se, että sitä tähdittävät Vanajan vankilan naisvangit.

Esityksessä näyttelee seitsemän naista. Harjoitusprosessi kesti kaksi kuukautta.

- Kuningas Lear on tehty niin, että naiset ovat lukeneet ihan alkuperäisen Shakespearen tekstin ja sitten he ovat itse kirjoittaneet käsikirjoituksen tähän, kertoo ohjaaja Hannele Martikainen.

Vangeille näytteleminen on opettanut monia taitoja.

- Tämä on antanut rohkeutta ja itseluottamusta ja ryhmätyöskentelytaitoja ja itsehillintää, miettii Kuningas Learia esittävä Taija Rekonen.

- Minulla on ollut aina hirveä esiintymispelko. Tämä on minulle kova juttu, että olen päässyt tänne asti, jatkaa Edmundia näyttelevä Karo.

Ohjaajalle Kuningas Lear on jo toinen projekti naisvankien kanssa. Puolitoista vuotta sitten ensi-iltansa sai Punahilkka.

- Nämä kaksi projektia on tehty todella pienellä budjetilla, talkootyönä. Seuraaviin projekteihin tarvitaan rahoitusta. Toivon, että tulevaisuudessa tällaiset projektit työllistäisivät mahdollisesti ympäri Suomea vankiloissa teatterintekijöitä ja muusikoita. Toivon myös, että tästä tulisi ihan vakiintunut työskentelymuoto, niin sanottu kuntouttavan toiminnan muoto, sanoo Martikainen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.