Naisopiskelija yritti pysäyttää Kuopion koulusurmaajan: nosti tuolin ilmaan ja viskasi sen kaksin käsin päin hyökkääjää – katso kuva sekasorrosta luokassa

2:03
25-vuotias mies myöntää murhanneensa luokkatoverinsa – katso video oikeudenkäynnistä

Pohjois-Savon käräjäoikeudessa on tänään kuultu ammattiopiston opiskelijoita, jotka olivat paikalla hyökkäyksen kohteeksi joutuneessa luokkahuoneessa.

Luokkahuoneessa ollut naisopiskelija kertoi poliisikuulusteluissa, kuinka hyökkääjä piti miekasta kiinni molemmilla käsillä ja löi luokan opettajaa ainakin kolme, neljä kertaa.

Luokassa vallitsi sekasorto. Moni paikalla ollut luuli ensin, että kyse on pilailusta ja jonkinlaisesta lelumiekasta.

Kun hyökkääjä Joel Marin katsoi poispäin, nainen tarttui tuoliin ja heitti sen päin hyökkääjää.

– Otin käsiini edellisestä rivistä tuolin ja nostin sen molemmilla käsillä pääni yläpuolelle. Juoksin noin puolentoista metrin päähän pojasta ja heitin häntä tuolillani. En nähnyt mihin osuin, koska juoksin saman tien ulos luokasta, nainen kertoi.

Luokassa oli tapahtumahetkellä opettajan lisäksi 28 oppilasta, joista yksi menehtyi saamiinsa vammoihin. Monet silminnäkijät kuvailivat Marinin toimineen korostetun rauhallisesti verityönsä aikana.

Miekka raapaisi

Tuolilla hyökkääjää heittäneen naisen perässä luokasta pyrki ulos myös hänen ystävänsä. Nainen joutui entistäkin pahempaan läheltä piti -tilanteeseen, koska kaatui lattialla olleeseen reppuun heti paon ensimetreillä.

Kun hän otti pöydästä tukea noustessaan ylös, Marin koitti lyödä häntä miekalla.

– Miekan terä raapaisi vasempaan käsivarteeni. Luulen, että miekan kärkiosa osui minun käteeni. Tunsin heti kovan kivun, mutta aluksi luulin, että kipu johtui vain lyönnistä.

Viime lokakuussa tapahtuneen kouluhyökkäyksen oikeuskäsittely alkoi eilen ja kestää yhteensä kahdeksan päivää. Muun muassa murhasta 20 murhan yrityksestä syytettyä Marinia on määrä kuullaan oikeudessa ensi viikon maanantaina.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja