Mainos

Naiset välttävät uimista ja rannalle menoa kuukautisten aikana

Rantaelämä jää väliin, sillä tahrat pelottavat.

Pohjoismainen tutkimus osoittaa, että lähes yhdeksän kymmenestä suomalaisnaisesta karttaa rannalle menoa ja uimista kuukautisten aikana. Tutkimuksen on toteuttanut tamponivalimistaja o.b.

Tutkimuksen toteutti o.b:lle ruotsalainen markkinointitutkimusyritys Synovate TEMO. Sen tavoitteena oli kartoittaa pohjoismaalaisten naisten asenteita kuukautisia ja kuukautissuojia kohtaan. Tutkimuksen aineisto kerättiin Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Tutkimus osoittaa, että ainoastaan 13 prosenttia suomalaisista naisista käy mielellään rannalla kuukautisten aikana. Lisäksi jopa 51 prosenttia 18–29-vuotiaista naisista välttää rantaelämää kuukautisten aiheuttaman epävarman tunteen vuoksi.

Yksi merkittävä syy siihen on pelko vuodon aiheuttamista tahroista. Joka neljäs 36–45 -vuotiaista suomalaisnaisesta pelkää mahdollista vuotoa rannalla. Tutkimus osoittaa myös, että jopa 30 prosenttia naisista välttää rannalle menoa kuukautisten aikana peläten ulkopuolisten havaitsevan kuukautiset, kun päällä on ainoastaan uimapuku.

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.