Naiset valitsivat maailman parhaat autot

Naiset valitsivat maailman kuusi parasta autoa 0:30
Katso videolta naistoimittajien valitsemat maailman kuusi parasta autoa. Tuomaristo valitsi luokkansa parhaan vaihtoehdon kuudessa kategoriassa, jotka ovat paras urheiluauto, paras iso auto, paras pickup / 4x4, paras perhe-SUV, paras kaupunkiauto ja paras iso SUV.

Naistoimittajat ovat valinneet vuoden kuusi parasta uutta autoa. Katso voittajaehdokkaat artikkelin yläpuolella olevalta videolta. Kokonaiskilpailun voittaja julkistetaan kansainvälisenä naistenpäivänä.

Naisten ääni ei kuulu autoalan kilpailuissa yhtä kovaa kuin miesten, jotka ovat yliedustettuina myös autojournalismissa. Tätä epätasapainoa korjaamaan on perustettu Women's World Car of the Year -organisaatio, jonka kautta myös alalla työskentelevät naistoimittajat saavat omat näkemyksensä paremmin kuuluviin.

WWCOTY on ainoa autoalan palkinto, joka valitaan ainoastaan naistuomariston voimin. Se on palkinnut maailman parhaita autoja vuodesta 2009 lähtien.

Kilpailun kriteerit ovat ihan samanlaiset kuin miestenkin tuomaroimissa kilpailuissa. Autoja ei arvoteta erityisesti naisnäkökulmasta, vaan ainoa ero miesvoittoisiin kilpailuihin on se, että tämän kilpailun tuomaristossa on vain naisia. Valintakriteereitä ovat muun muassa ajettavuus, turvallisuus, muotoilu, tekniset ratkaisut, ekologisuus ja rahalle saatava vastine.

– Autoilla ei ole sukupuolta, eivätkä stereotyypit koske niitä, mistä johtuen voittajat ovat yksinkertaisesti maailman parhaita autoja, organisaation vastaava puheenjohtaja Marta Garcia kertoi pari vuotta sitten.

Tänä vuonna 45 maata edustava 63-henkinen tuomaristo valitsi luokkansa parhaan vaihtoehdon kuudessa kategoriassa, jotka ovat paras urheiluauto, paras iso auto, paras pickup / 4x4, paras perhe-SUV, paras kaupunkiauto ja paras iso SUV.

Mukana oli aluksi 59 uutuusautoa, mutta nyt jäljellä ovat enää luokkiensa parhaat, joiden joukosta valitaan kokonaiskilpailun voittaja.

WWCOTY:n tuomaristossa on tuttuun tapaan myös suomalaista edustusta, sillä valintaa on tänäkin vuonna tekemässä jyväskyläläinen freelance-toimittaja Mervi Varonen.

Voittaja julkistetaan kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta.

Voittajaehdokkaat eli naistoimittajien valitsemat kuusi maailman parasta autoa löydät artikkelin yläpuolella olevalta videolta. 

Lähde: WWCOTY

Lue myös:

    Uusimmat