Naistoimittajat valitsivat taas maailman parhaat autot

Ammattilaisen arvio: Nämä varusteet Suomen ilmastossa sähköautossa olisi hyvä olla 1:58
KATSO VIDEO: Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo, millaiset varusteet sähköautosta on hyvä löytyä Suomessa.

Naistoimittajista koostuva raati on jälleen valinnut parhaat autot.

Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) on jälleen päätöksensä tehnyt ja valinnut maailman parhaat autot. Tänä vuonna valinnat tehtiin viidessä kategoriassa.

Voittajiksi valikoituivat Volvo EX30 (perheauto), BMW 5-sarja (iso auto), Kia EV9 (katumaasturi), Aston Martin DB12 (erikoisauto) ja Volkswagen Amarok (4x4 / pick up).

Voittajiksi valitut autot saavat kiitosta muun muassa ajettavuudesta, teknologiasta, ekologisuudesta ja turvallisuudesta.

WWCOTY-voittajat seulottiin kaikkiaan 62 automallin joukosta. Ehdolla olevien kulkupelien oli oltava myynnissä vähintään kahdella eri mantereella viime vuoden aikana.

Ainoa naistuomaristo autoalalla

Kyseessä on ainoa pelkästään naisista koostuva tuomaristo autoalalla. 

Naisten ääni ei kuulu autoalan kilpailuissa yhtä kovaa kuin miesten, jotka ovat yliedustettuina myös autojournalismissa. Tätä epätasapainoa korjaamaan on perustettu Women's World Car of the Year -organisaatio, jonka kautta myös alalla työskentelevät naistoimittajat saavat omat näkemyksensä paremmin kuuluviin.

Tuomaristo koostuu 75 autotoimittajasta 45 maasta ja viideltä eri mantereelta. Maailman parhaita autoja WWCOTY on valinnut vuodesta 2009.

WWCOTY:n tuomaristossa on suomalaista edustusta, sillä valintaa on tänäkin vuonna tekemässä jyväskyläläinen freelance-toimittaja Mervi Varonen.

Viidestä voittajasta äänestetään vielä koko kilpailun paras auto. Tulos kerrotaan kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat