Naiset valitsivat maailman parhaan auton

Legendaarinen Lantikka is back! Tässä on uusi Defender 2:36
Legendaarisen Lantikan paluu: Tässä on uusi Land Rover Defender!

Naisista koostuva autotoimittajaraati valitsi vuoden 2021 parhaaksi autoksi maailmassa ikonisen maastoauton. Voittaja julkistettiin eilen kansainvälisenä naistenpäivänä.

Vain naispuolisista autotoimittajista koostuvan kansainvälisen Women's World Car of the Year -organisaation (WWCOTY) arvovaltainen raati on valinnut maailman parhaaksi autoksi legendaarisen, mutta kauttaaltaan uudistuneen Land Rover Defender -maastoauton. Voitto ratkesi kolmen äänestyskierroksen kautta.

Raati kiitteli uuden Defenderin aiempaa mukavuuspainotteisempaa lähestymistapaa, mikä tekee siitä pätevän maastoauton lisäksi miellyttävän menijän myös urbaaneissa oloissa.

38 kansallisuutta edustanut 50-henkinen tuomaristo äänesti parhaat uutuusmallit yhdeksässä kategoriassa, joiden voittajista äänestettiin erikseen kokonaiskilpailun voittaja. Raadissa nähtiin suomalaisväriäkin, sillä valintaa oli tekemässä myös autotoimittaja Mervi Varonen.

Ykkössijalle ylsivät Ferrari F8 Spider (urheiluautot), Ford F-150 (avolava-autot), Honda-e (sähköautot), Kia Sorento (isot SUV:t), Land Rover Defender (keskikokoiset SUV:t), Lexus LC500 Cabrio (luksusautot), Peugeot 208 (pikkuautot), Peugeot 2008 (pienet SUV:t) ja Skoda Octavia (perheautot).

Autoille asetetut kriteerit olivat samanlaiset kuin muissakin vastaavissa kilpailussa, eikä autoja arvioitu sillä perusteella, miten ne soveltuvat naisille.

– Autoilla ei ole sukupuolta, eivätkä stereotyypit koske niitä, mistä johtuen voittajat ovat yksinkertaisesti maailman parhaita autoja, organisaation vastaava puheenjohtaja Marta Garcia kertoo.

WWCOTY on ainoa autoalan palkinto, joka valitaan ainoastaan naistuomariston voimin. Se on palkinnut maailman parhaita autoja vuodesta 2009 lähtien.

World Car of the Year -kilpailu on vielä käynnissä, mutta ehdokkaat on rajattu jo kymmeneen. Sen sijaan Euroopan parhaan auton sekä Suomen parhaan auton taistelut ovat ratkenneet.

Lähde: WWCOTY

Lue myös:

    Uusimmat