Naiset murskaavat nyt ehkäisypillereitä shampoon sekaan, mutta miksi? Asiantuntija tyrmää viraaliniksin: "Ei tule toimimaan"

Kuusi faktaa: Tämä sinunkin tulisi tietää e-pillereistä 0:35
E-pillerien käytön lopettamisen jälkeen naisen hedelmällisyys palaa hänen ikäänsä vastaavalle tasolle. Tämä kaikki tulisi tietää e-pillereistä!

Nettiniksin mukaan e-pillereiden murskaaminen sampoon sekaan innostaisi hiuksia kasvamaan. Outo villitys sai tyrmäyksen lääkäriltä.

TikTok on tullut tunnetuksi paitsi tanssivideoistaan, myös haastevideoista, joista osa on jopa vaarallisia. Käyttäjät ovat esimerkiksi viilanneet hampaitaan ja innostuneet tatuoinnista, jonka symboli olikin jo varattu natseille.

Nyt asiantuntija on intoutunut huomauttamaan myös viimeisimmästä trendistä, kertoo Yahoo. TikTokissa leviää nimittäin ohje, jonka mukaan e-pillereiden murskaaminen sampoon sekaan innostaisi hiuksia kasvamaan paremmin.

Kuuli niksistä äidiltä

Niksiä videolla testannut Alice kertoo, että kuuli siitä äidiltään.

– Kun äitini oli nuorempi, hän kertoi, että murskasi ehkäisypillereitä ja pani ne sampooseensa, jotta hänen hiuksensa kasvaisivat, nimimerkkiä uwubrat käyttävä Alice kuvaili ideaa videollaan.

Uskoi näkevänsä tuloksia – muutkin testasivat niksiä

Alice päätti kokeilla niksiä ja lupasi julkaista päivityksen hiustenkasvustaan. Nainen väittikin myöhemmin, että pillereiden murskaaminen todella auttoi.

– Oikeasti hiukseni kasvoivat, ne hitto vie kasvoivat, Alice vannoi päivitysvideollaan kuukauden kuluttua.

– En tiedä, toimiiko se kaikille, mutta se toimi hiuksiini. Vei viikon nähdä tuloksia.

Alice kertoi yrittäneensä kasvattaa hiuksiaan kahden vuoden ajan. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Pian myös muut intoutuivat kokeilemaan niksiä. Osa muistakin käyttäjistä vannoi sen toimivan.

Niksi levisi. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Ei tule toimimaan"

Ihmisellä on hiuksia noin 100 000–250 000 kappaletta. Ne kasvavat noin 0,3–0,5 milliä päivässä. Viikossa olisi siis hyvin vaikeaa "nähdä tuloksia", kuten Alice väitti. Pilleriohje onkin asiantuntijan mukaan pelkkä myytti.

Daily Mailin haastattelema lääkäri Shirin Lakhani totesi, ettei ehkäisypillereiden tarkoitus ole imeytyä ihon läpi. Niiden toimintaperiaate on erilainen.

– Viraali trendi, jossa hormonaalista ehkäisyä lisätään sampooseen, jotta hius kasvaisi pidemmäksi, ei tule toimimaan, hän kommentoi.

Hiukset kasvavat sykeleissä: kasvuvaihetta seuraa lepovaihe, jonka aikana hius lopuksi irtoaa. Hiuksia irtoaa päivittäin 100–150 kappaletta, mutta yhden hiuksen irrotessa on toisen kasvu jo käynnissä. Iän myötä hiuksen myös ohenevat.

Asiantuntijan mieleen lienee se, että moni käyttäjä piti e-pilleriniksiä suorastaan typeränä. Moni myös koki sen olevan arvokkaiden pillereiden haaskausta.

Lue myös:

    Uusimmat