Nainen pelastautui parvekkeelta turvaan väkivaltaiselta mieheltään – oli katsonut silmiin tämän ystäviä

Nainen ulkoilutti koiraansa Espoossa, kun havahtui viereisen kerrostalon parvekkeelta kuuluvaan meteliin. Samaan aikaan myös ohikulkeva mies huomasi käsirysyn samaisella parvekkeella.

Koiranulkoiluttaja, ohikulkenut mies ja muut sivulliset pyysivät naista tulemaan luokseen turvaan. Joku heistä soitti myös poliisin avuksi.

Naisen onnistui karata miehensä kynsistä ohikulkijoiden suojiin. Naisella oli erilaisia vammoja ympäri kehoaan ja hänen hampaansa heilui.

Nainen kertoi pelastajilleen, että mustasukkainen mies oli uhannut häntä veitsellä aiemmin päivällä. 

Nyt mies oli herättänyt hänet kesken unien ja tivannut, missä hän oli ollut ja kenen kanssa. Kun miehelle oli selvinnyt, että nainen oli tavannut miehen ystäviä ja katsonut näitä silmiin, mies oli hyökännyt hänen kimppuunsa.

Väkivaltaa ennenkin

Raivostunut mies potki patjalla nukkunutta puolisoaan, takoi tämän päätä lattiaan, puri häntä, löi ja kuristi. Lääkärin mukaan naisen lukuisat vammat sopivat naisen kuvailuihin miehen toiminnasta.

Lisäksi ohikulkijat kertoivat, että naiselta oli irronnut tukoittain hiuksia ja hänen suustaan valui verta.

Oikeudessa nainen ei suostunut sanomaan mitään vaan vetosi siihen, että hänellä on oikeus olla todistamatta asiassa. Oikeus kuitenkin päätti, ettei naisella ole vaitiolo-oikeutta, sillä päätös vaikenemisesta tuskin on hänen omansa.

Niinpä oikeus käytti naisen poliisille kertomaa todisteena. Poliisille nainen oli kertonut, että mies oli pahoinpidellyt häntä ennenkin.

Nainen kertoi, että ulkopuoliset olivat soittaneet kolme kertaa aiemminkin poliisit paikalle, mutta nainen ei ollut suostunut puhumaan poliiseille mitään.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 29-vuotiaan miehen kumppaninsa pahoinpitelystä kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen. Vankeus tuli ehdottomana miehen lukuisten aiempien ehdottomien tuomioiden takia.

Rikos tapahtui heinäkuussa 2020 Espoossa.

Lue myös:

    Uusimmat