Mies ei päästänyt naista asunnosta, uhkasi ampua jalkajousella – oikeus ei uskonut pelokkaan uhrin muuttuneita kertomuksia

Lähisuhdeväkivallan uhriksi joutunut nainen kertoi esitutkinnan aikana yhtä ja oikeudessa toista. Muuttuneista kertomuksista huolimatta miesystävä katsottiin syylliseksi useisiin eri rikoksiin. 

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut 47-vuotiaan miehen vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen viidestä eri rikoksesta, jotka ajoittuvat kuluvan vuoden kevätkuukausille. Uhrina oli miehen naisystävä, joka kertoi tapahtumista eri versioita esitutkinnassa ja käräjäoikeudessa. 

Oikeus katsoi, että mies oli helmikuussa estänyt kumppaniaan lähtemästä heidän yhteisestä asunnostaan, uhannut häntä jalkajousella ja pahoinpidellyt häntä. Nainen onnistui lähettämään ystävälleen viestin ahdinkostaan, ja ystävä soitti hätäkeskukseen. Asunnosta päästyään nainen oli kertonut uhkailuista poliiseille. 

Väkivaltaisuudet jatkuivat

Muutamaa viikkoa myöhemmin mies pahoinpiteli naisen jälleen. Syynä olivat asiat, joita nainen oli kertonut poliisille jalkajousella uhkaamisesta ja asunnon tapahtumista.

Maaliskuussa väkivaltaisuudet jatkuivat. Mies uhkasi tappaa naisen vasaralla ja raahasi häntä kohti auki ollutta kaivonkantta. Mies yritti tiputtaa naisen kaivoon, mutta nainen pääsi rimpuilemaan irti. Lisäksi mies yritti lyödä häntä tunkilla.

Samassa yhteydessä mies vei naisen autonavaimet ja avainnipun. Hän vei tässä vaiheessa omillaan asuneen naisen asunnosta muun muassa astioita ja vaatteita. 

Mies kiisti syytteensä, ja ja väitti ettei jalkajousi ollut viritettynä eikä hän ollut riistänyt naisen vapautta.

Todistajat: nainen pelkäsi miestä

Asiassa kuullut todistajat olivat tuoneet ilmi, että nainen pelkää miestä. Nainen väitti myöhemmin oikeudessa, että hän oli itse humalapäiten ärsyttänyt miestä, joka ei todellisuudessa edes ollut uhannut häntä jalkajousella.

Muuttuneet kertomukset joutuivat kyseenalaiseen valoon, kun oikeus tarkasteli naisen ystävälleen lähettämiä viestejä ja hänelle koituneita fyysisiä vammoja. Uhri oli kertonut ystävälleen rajusta kokemastaan väkivallasta.

Oikeus katsoi, että nainen oli pelkonsa vuoksi kertonut asioista toisin kuin todellisuudessa oli tapahtunut.

Mies tuomittiin törkeästä vapaudenriistosta, oikeudenkäynnissä kuultavan uhkaamisesta, pahoinpitelystä, varkaudesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja