Miesystävä hakkasi 71-vuotiaan naisen ja jätti hänet kuolemaan – Munkkivuoren taposta epäilty mielentilatutkimukseen

Helsingin käräjäoikeus passitti taposta syytetyn 60-vuotiaan miehen mielentilatutkimukseen. Oikeus katsoi miehen aiheuttaneen 71-vuotiaan naisystävänsä kuoleman, muttei ottanut rikosnimikkeeseen vielä kantaa.

Käräjäoikeus käsitteli jutun suljetuin ovin, mutta päätös oli pääosin julkinen.

Rikos paljastui 3. syyskuuta, kun 60-vuotias mies oli ilmoittanut hätäkeskukseen naisystävänsä makaavan liikkumattomana Munkkivuoren Ulvilantien asunnossa. Henkirikoksesta oli tuolloin kulunut neljä päivää.

71-vuotiaalla ja 42-kiloisella, rollaattoria käyttävällä naisella oli kehossaan lukuisia pahoinpitelystä aiheutuneita vammoja.

Syytteen mukaan mies oli muun muassa repinyt naista hiuksista ja heittänyt tätä lähes kahden kilon painoisella puukopalla sekä lyönyt tai potkinut naista. Öinen väkivalta aiheutti naisen kuoleman.

Käräjäoikeus arvioi, että nainen olisi selvinnyt hengissä, jos mies olisi heti järjestänyt tälle apua.

Mies kiisti hakkaamisen

Miehen mukaan nainen olisi pudonnut tuolilta, mutta todistajana kuultu oikeuslääkäri totesi, ettei putoamisesta aiheudu niin laajoja vammoja.

Naapuri kertoi kuulleensa asunnosta tapahtumayönä 28.-29. elokuuta meteliä ja miehen huutoa tyyliin ”saatanan huora, perkele”. Hän oli käynyt kahdesti huomauttamassakin huudosta, jolloin oven avannut syytetty oli sanonut hänellä olevan ongelmia perheessä.

Syyttäjä vaatii miehelle noin kymmenen vuoden vankeusrangaistusta, mutta käräjäoikeus ottaa siihen kantaa vasta mielentilatutkimuksen valmistuttua.

Väkivaltainen suhde

Salissa kuultujen kertomusten mukaan pariskunta oli tutustunut viisi-seitsemän vuotta sitten. Molemmat käyttivät runsaasti alkoholia.

Miehen mukaan he olisivat menneet naimisiin seuraavalla viikolla, jos nainen ei olisi kuollut. Uhrin tuttava ja läheinen kiistivät tällaiset suunnitelmat - ainakaan he eivät olleet kuulleet niistä. Todistajana kuultu nainen pikemminkin arveli, että uhrilla saattoi olla uusi mies.

Suhteeseen liittyi synkkä puoli. Oikeussalissa kuultujen todistajien mukaan mies saattoi "muuttua aggressiiviseksi kuin salamaniskusta". Mies oli kohdistanut naiseen väkivaltaa useita kertoja ja tullut kerran pidätetyksi. Se tapahtui kahdeksan kuukautta ennen kuolemaa.

Mies sai tästä vuodenvaihteeseen 2018-2019 ajoittuvasta väkivallasta syytteen pahoinpitelystä.

Mies oli syytteen mukaan lyönyt naista nyrkillä kasvoihin ja sen jälkeen tarttunut naista kurkusta ja ravistanut päätä. Mies löi myös naisen päätä useita kertoja lattiaan. Tilanne päättyi, kun nainen onnistui pakenemaan rappukäytävään ja soittamaan poliisit.

Tuolloin nainen sanoi poliisikuulustelussa, ettei aikonut enää tavata miestä, koska ”meno näytti menevän koko ajan hullummaksi”.

Tapaamiset kuitenkin jatkuivat.

Tuttava kuvasi miehen ja naisen suhdetta räiskyväksi ja väkivaltaiseksi. Todistajan mukaan miehen lempisanat olivat olleet ”saatanan huora”.

Nainen kertoi nähneensä uhrilla mustelmia kymmenisen kertaa. Välillä haavoihin oli tarvittu tikkejä. 

Mielentilatutkimusta pyysi syytetyn puolustus.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja