Nainen, haluatko nukkua paremmin? Tutkijoilla on sinulle karvainen ehdotus petikumppaniksi

Koira kannattaa ottaa unikaveriksi.

Yhdysvaltalaistutkimus viittaa siihen, että naiset nukkuvat paremmin, mikäli heidän petikumppaninaan on koira. 

Koiran läsnäolo sängyssä näyttää parantavan unenlaatua enemmän kuin ihmisen tai kissan.

Mukavampaa ja turvallisempaa

Canisius College -korkeakoulun tutkimukseen osallistui 962 naista. Heistä 55 prosenttia jakoi sänkynsä koiran kanssa ja 31 prosenttia vähintään yhden kissan kanssa. Naisista 57 prosenttia nukkui ihmislajia edustavan kumppanin kanssa.

Osallistujien raportoinnista kävi ilmi, että naiset kokivat vieressä nukkuvan ihmisen häiritsevän untaan enemmän kuin koiran. Koiran kanssa nukkumisen koettiin tuovan myös enemmän turvallisuuden ja mukavuuden tunnetta.

Miksi koira ulvoo? Artikkeli jatkuu videon alla.

2:15

Kissat häiritsivät ihmisiä enemmän

Kissan kanssa nukkuminen koettiin yhtä häiritseväksi kuin ihmisen kanssa nukkuminen. Kissan läsnäolo pedissä toi myös vähemmän turvallisuuden ja mukavuuden tunteita kuin ihmisen tai koiran läheisyys.

Tutkijat huomasivat lisäksi, että koiranomistajat menivät aikaisemmin petiin ja myös nousivat aiemmin kuin kissojen omistajat.

Vuonna 2017 Mayo Clinic -tutkimussairaalassa tehty tutkimus on viitannut siihen, että lemmikin kanssa nukkuminen ei vaikuta unenlaatuun erityisemmin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja