Mainos

7 syytä, joiden vuoksi koiran tulisi saada nukkua vieressäsi

Kansainvälisen eläintenpäivän ja juuri alkaneen eläintenviikon kunniaksi voit lueskella syitä, joiden vuoksi perheen lemmikkikoira tulisi päästää omistajansa kanssa samaan sänkyyn yöksi.

Yleensä koiranomistajia kehotetaan välttämään nukkumasta samassa sängyssä lemmikkinsä kanssa. Vieressä tuhiseva ja pyörivä, kenties likainenkin koira kun ei välttämättä edesauta parhaimpia mahdollisia yöunia. Vai edesauttaako sittenkin?

Little Things -sivusto kokosi yhteen 7 syytä, jotka puoltavat koiran ottamista viereen yöksi. 

1. Ne tuovat lohtua

Olipa se sitten lemmikin lämmin keho tai tasainen hegitys, mutta koiran läsnäolossa on vain jotain lohduttavaa. Koira saa sängyn tuntumaan mukavammalta.

2. Koira auttaa taistelussa unettomuutta vastaan

Koiran läsnäolo saa olon tuntumaan turvallisemmalta ja auttaa helpottamaan stressiä. Käytännössä koira siis auttaa hävittämään kaikki ne asiat, jotka yöllä yleensä valvottavat.

3. Hauvakaveri helpottaa stressiä ja ahdistusta

Kuten terapiakoirat ovat osoittaneet, koiran läsnäolo on mahtava keino helpottaa stressiä. Koirien positiivinen asenne tuntuu olevan tarttuvaa laatua ja niiden valpas luonne voi tuntua hyvin rauhoittavalta.

4. Ne tarjoavat lämpöä

Koiran lämmin keho ja tapa tulla niin lähelle ihmistä kuin mahdollista toimivat hyvin lämpöpatterina sängyssä. Kesällä tämä voi tuntua ahdistavalta, mutta kukapa ei kaipaisi lämpöä vilpoisena yönä?

5. Koira auttaa taistelemaan masennusta vastaan

Jos koirilta jotain saa, niin ehdotonta rakkautta. Masennuksen kanssa kamppailevalle tällainen rakkaus voi tuntua yleensä vaikealta saavuttaa. Kun sitä sitten saa, ilman vaatimuksia, voi se tehdä ihmeitä erityisesti rankan ajanjakson aikana.

6. Koira saa olon tuntumaan turvalliselta

Tieto siitä, että vierelläsi on joku pitämässä vahtia, luo turvallisuuden tunnetta. Koirien superkuulo ja tapa haukkua tuntemattomille ovat vakuuttavia oman, henkilökohtaisen vahdin piirteitä.

7. Se tekee hyvää koirallesikin

Koirasi ei rakasta mitään niin kuin sinua, joten sen päivän pelastaa ylimääräinen vieressäsi köllöttely. Se saa sinulta lohtua samalla tavalla kuin sinä siltä, joten tämä nukkumisjärjestely sopii kaikille!

Video: Tämä koira mahtuu vierelle nukkumaan ihan mihin vaan!

3:48

Video: Aamulla voikin sitten hankkiutua eroon karvoista!

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.