Miten nukut kumppanisi kanssa? Tämän se voi kertoa suhteestanne

1:07

Olemme aiemmin oppineet, että nukkumisasento voi kertoa ihmisen persoonallisuudesta sekä siitä, kuinka nopeasti hänen kasvoilleen muodostuu ryppyjä. Nukkumistyyli voi kertoa myös ihmissuhteistamme.

VIDEO: Mikä on suurin virhe, johon ihmiset parisuhteissaan sortuvat?

Näin väittää ainakin parisuhdeasiantuntija ja kirjailija Jane Greer. Hän kertoo Women’s Health -sivustolle, että pariskunnan tapa nukkua kertoo keskinäisestä tunnesiteestä. Greer uskoo, että nukkumisasennon perusteella voidaan päätellä, miten kumppanit tukevat ja turvautuvat toisiinsa, ja kuinka luonnollista läheisyys sekä intiimiys heille on.

1. Lusikassa

Jos nukkuu kumppaninsa kanssa lusikassa, pariskunnan osapuolet ovat Greerin mukaan samankaltaisia. Tästä syystä he sulauttavat kehonsa yhteen. Lusikka-asentoa suosiva pari nauttii samanlaisista asioista ja saattaa jopa pukeutua samantyylisesti – kuten tämä ihastuttava eläkeläispari.

2. Pää toisen rinnalla

Greer sanoo, että mikäli parisuhteen toinen osapuoli painaa päänsä kumppaninsa rinnalle, hän tuntee olevansa turvassa ja suojassa tämän kanssa.

– Hän kokee, että kumppani tukee häntä niin fyysisesti kun henkisesti, Greer sanoo.

Vaikeuksien kohdatessa rinnalla nukkuja voi luottaa kumppaniinsa.

3. Selkä selkää vasten

Selät toisiaan vasten nukkuvat parit pitävät toisiaan yhdenvertaisina. Greerin mukaan seläkkäin nukkuvat kunnioittavat toistensa omaa tilaa, mutta haluavat silti olla lähekkäin.

4. Jalat yhteen kietoutuneina

Vierekkäin mutta jalat yhteen kietoutuneina nukkuvat parit ovat samantyyppisiä kuin selkä selkää vasten nukkuvat kumppanit. Greer sanoo jalkojen yhteen kietomisen kertovat siitä, että pariskunnan osapuolet arvostavat omaa tilaansa, mutta janoavat läheisyyttä.

5. Kasvokkain toisiaan vasten

Greer sanoo, että nukkuminen lähekkäin ja kasvot vastakkain kertoo vahvasta kiintymyksestä. Tällaiset parit eivät Greerin mukaan ”halua menettää mitään”. He saattavat myös jakaa ruokansa, omat rahansa ja henkilökohtaisimmat salaisuutensa keskenään.

6. Käsi toisen selän yli vietynä

Mikäli kumppani vie kätensä nukkuvan rakkaansa selän yli, hän yrittää kommunikoida ja ymmärtää mahdollisesti itsensä laiminlyödyksi tuntevaa kumppania. Käden vieminen toisen selän yli on osoitus tuen antamisesta, Greer sanoo.

7. Eri puolilla sänkyä

Jos kumppanin huomaa olevan keskellä yötä toisella puolen sänkyä, saattaa olla, ettei hän koe fyysistä läheisyyttä ja kosketusta mukavaksi. Se voi Greerin mukaan kieliä ongelmista. Toisaalta erään seksiasiantuntijan mukaan halailun välttely voi parantaa seksielämää.

Jos kuitenkin eri puolilla sänkyä nukkuminen on parisuhteessa tavallista, se tarkoittaa Greerin mukaan vain sitä, että suhteen kestävyyteen luotetaan ilman, että siihen tarvitsee ”yhteistä tilaa”.

Joskus erillään nukkuminen voi kieliä myös yksinkertaisesti siitä, että yhteisen peiton alla on liian kuuma.

8. Käsistä kiinni pitäen

Greerin mukaan käsikkäin nukkuminen kertoo siitä, että kumppanit haluavat säilyttää yhteytensä myös unissaan. Käsistä kiinni pitäminen tuo myös turvallisuuden tunnetta.

9. Eri kohdissa sänkyä

Hipooko päälakesi miltei sängynpäätyä, samalla kun kumppanisi pää on puolivälissä petiä? Greerin mukaan tällöin kyseessä ovat henkilökohtaiset nukkumismieltymykset. Se ei välttämättä kerro mitään sen enempää. Jos kuitenkin koet muutenkin etäisyyden kasvaneen välillänne, voi tämä nukkumisasento vahvistaa tunteen todeksi. Myös nämä kuusi asiaa voivat kertoa erilleen kasvamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja