Mainos

Näin saat parhaan värjäystuloksen

Valitse tarkoitukseesi ja hiuksiisi sopiva tuote.

Kestovärit

Kestoväreihin sekoitetaan ammoniakkia hiusten oman värin poistamiseksi. Ammoniakki avaa hiuskalvoa eli hiussuomuja niin että pigmentit pääsevät tunkeutumaan hiuskuoreen eli kuitukerrokseen ja muodostamaan värin. Mitä suurempi ammoniakkipitoisuus, sitä nopeampi ja vaaleampi tulos saadaan luonnollisen värisiin hiuksiin.

Kevytvärit

Kevytvärit eivät varsinaisesti poista väriä niillä voit siis joko vaihdella luonnollisen värisi tai raitojesi vivahdetta tai tummentaa yleistä ilmettäsi. Kevytväri ei myöskään sisällä ammoniakkia. Tämä merkitsee sitä, että väri kestää noin 20 pesukertaa ja haalistuu pehmeästi kun peset hiukset shampoolla; tyvikasvuongelmia ei ole. Uudentyyppinen hiusväri HerbaShine sisältää pienen määrän ammoniakkia lempeämpää emästä, jonka ansiosta väri pysyy hiuksessa jopa 28 pesua.

Parempaan lopputulokseen

1. Raidat ovat mainio keino lisätä sävykkyyttä yksivärisiin hiuksiin (pikimusta, puhdas ruskea).

2. Ole tarkkana sellaisten hiusvärien kanssa, joissa on vihreitä, sinisiä tai violetteja vivahteita, kuten tuhka: jos sekoitat niitä lämpimiin väreihin, hiuksesi voivat sävyttyä vihertäviksi.

3. Saunaan tai uimaan? Kun sinulla on tuore väri hiuksissasi, niin suojaa ne esim kostealla pyyhkeellä ennen saunaan menoa. Jos vain on mahdollista, on suositeltavaa välttää saunassa käyntiä kun olet juuri värjännyt hiuksesi, jotta väri ei leviä ympäröiviin kalusteisiin. Tämän takia kannattaa myös pysytellä pois uima-altaasta tai merivedestä, kun olet juuri värjännyt hiuksesi. Merisuola ja kloori eivät sovi hyvin yhteen hiusvärien sisältämien kemikaalien kanssa ja hiusvärisi voi liueta niihin ja värjäystulos heiketä. Jos sinun on ehdottoman pakko päästä uimaan, muista käyttää esim. uimalakkia hiustesi suojaamiseen.

Näin valmistaudut kotivärjäykseen

Aloita terveellisesti: anna hiuksillesi syvähoitokäsittely. Odota sitten pari päivää shampoopesun jälkeen, että luonnolliset öljyt ehtivät nousta hiuspohjaan. Ne suojaavat ihoasi kemialliselta ärsytykseltä, auttavat hiuksiasi asettumaan paremmin ja antavat tasaisemman kokonaistuloksen.

1. Kerää varusteet. Käytä vanhaa t-paitaa ja varaa muutama vanha pyyhe joita et enää tarvitse, jos ne tahriutuvat. Jos sinulla on runsaat hiukset, niin ota esille muutamia hiussolkia hiusten jakamiseksi osiin. Pidä ajastinkello käsillä ja ota esille käsipeili, niin että voit nähdä pääsi takaapäin.

2. Varaa alkuun hieman aikaa ja opettele tuntemaan hiustesi tuuheus. Harjoittele hiusten jakamista osiin ennen kuin joudut käsittelemään niitä toisella kädellä ja pitelemään levitepulloa toisessa!

Muista että hiusten kokovärjäyksessä juurikasvun värjäys tehdään keskimäärin kerran kuussa, kun taas raidat kestävät kahdesta kolmeen kuukautta.

3. Suojaa ympäröivät kalusteet. Suojaa värjäystilassa olevat kalusteet ja pinnat väriroiskeilta. Väri voi värjätä huokeat pinnat pysyvästi.

Pitkät, harmaat, luonnonkiharat tai taipuisat hiukset?

Pitkät hiukset:

Neljä kättä on parempi kuin kaksi pitkiä hiuksia värjätessä. Pyydä ystävä avuksesi.

Pitkien hiusten latvat ovat huokoisemmat kuin muu osa hiuksesta, levitä väri niihin viimeiseksi. Koska luonnollinen ruumiinlämpö nopeuttaa hiusten värjäytymisprosessia päänahan lähellä, aloita värin levittäminen pitkien hiusten keskivälistä ja levitä väriä ylös hiusten juuriin päin ja alas latvoja kohti.

Jos hiuksesi ovat paksut ja pitkät, käsittelyajan takia on parempi värjätä hiukset osissa. Käytä tällöin aina kaksi pakettia hiusväriä; vain niin voit olla varma, että saavutat haluamasi lopputuloksen.

Harmaat hiukset:

Hiukset harmaantuvat tai muuttuvat valkeiksi, kun pigmentti katoaa hiuksen kuitukerroksesta. Hiukset muuttuvat usein karkeammiksi ja vähemmän huokoisiksi, jolloin värin kiinnittyminen on vaikeampaa. Ennen värjäystä harmaat hiukset kannattaa pehmentää erityisellä pehmentävällä shampoolla tai hoitoaineella. Valitse vähintään astetta tummempi väri kuin toivomasi lopputulos. Anna värin vaikuttaa hiuksissa vähintään 35 - 40 minuuttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.