Näin saat matkastasi enemmän irti – lue 8 vinkkiä!

Kodinomainen asuminen lomamatkoilla on kasvava majoitustrendi maailmalla. Matkaajat haluavat kokea kaupungin paikallisten silmin ja majoittua siellä, missä paikallisetkin asuvat.

Yhä useammat matkailijat haluavat kokea lomallaan aitoja elämyksiä siitä, millaista olisi oikeasti asua matkakohteessa ja miten paikalliset elävät, majoituspalveluja tarjoava Forenom Oy kertoo tiedotteessaan. Pelkkien turistinähtävyyksien katseleminen jättää kävijälle lomakohteesta yksipuolisen kuvan, joten nykyisin halutaan kokea aitoa paikallista elämää – paikallisten tavoin.

– Ihmiset arvostavat lomallaan kodinomaista, kohtuuhintaista majoitusta, ja usein kesäkodille on tarvetta pidemmäksikin aikaa. Erityisesti kaupunkien keskustakohteet ovat kesällä kysyttyjä, koska niistä käsin kaupunkiin tutustuminen on helppoa. Myös hieman sivummalla, paikallisten keskuudessa sijaitsevat asunnot ovat suosittuja, sanoo Forenom Suomen johtaja Jussi Saarinen.

Näillä vinkeillä näet matkakohteesi paikallisten silmin, saat pintaraapaisua syvemmän kosketuksen lomakaupungin kulttuuriin ja teet reissustasi antoisamman!

1. Asu paikallisten seassa

Asumalla paikallisten kaupunginosissa, jotka eivät ole täysin keskellä turistikeskittymiä, näet paremmin aitoa elämää ja kulttuuria. Tunnet oikeasti, millaista on asua kaupungissa, jossa olet vierailulla. Kodinomaisessa asunnossa voit asua kuten paikalliset.

2. Ole kuin kotonasi

Kalustetussa asunnossa asut aidommin, sillä käytössäsi on enemmän tilaa sekä oma keittiö. Sisustuksen avulla huoneistoihin saa kodin tuntua myös reissun päällä. Huoneistot on sisustettu myös paikallista tyyliä kunnioittaen. Myös vierailulle tuleville ulkomaan ystäville ja sukulaisille voi olla elämys majoittua hotellin sijaan tavallisessa asunnossa.

3. Nauti paikallisesta

Tee ostokset paikallisesta ruokakaupasta ja leipomosta. Hyvin varustellussa asunnossa voit tehdä itse ruokaa ja nauttia kaupungin sykkeestä omalla parvekkeella. Voit kutsua kavereitasi kylään tai majoittua isommallakin porukalla. Isommassa huoneistossa voi majoittua esimerkiksi kesän festivaaleilla, jos haluaa kaveriporukalla samaan osoitteeseen.

4. Ole kohteessa pidempään

Parissa päivässä ei ehdi tutustua kaupunkiin tarpeeksi ja alussa suunnistamiseen ja paikkojen löytämiseen menee aikaa. Viikossa tai parissa näet enemmän kaupunkielämää ja voit tutustua lähiympäristöön rauhassa. Kalustettu asunto on edullisempi vaihtoehto pitkäaikaisempaan asumiseen kaupungissa.

5. Pidä silmäsi auki

Keskity löytämään erikoisia kahviloita, ravintoloita ja pikkuputiikkeja, joissa paikalliset käyvät. Pienissä paikoissa tunnelma on lämmin ja ihmiset juttelevat helpommin toisilleen.

6. Solmi kontakteja

Yritä löytää esimerkiksi sosiaalisen median yhteisön tai omien harrastusten kautta joku paikallinen tuttava, johon voit ottaa jo etukäteen yhteyttä. Paikallisilta saat hyviä vinkkejä kaupungin parhaista ravintoloista ja muista mielenkiintoisista paikoista. Juttele taksikuskien kanssa: he tuntevat kaupunkinsa ja heiltä saa usein sisäpiirivinkkejä ja tietoja kohteesta. Esimerkiksi matkalla lentokentältä keskustaan voi kätevästi kysellä kuskilta vinkkejä.

7. Kävele tai vuokraa pyörä

Kävellen ja pyöräillen näet enemmän, kuntoilet samalla ja säästät luontoa. Erityisesti lähiympäristöihin tutustuu parhaiten kävellen tai pyöräillen, jolloin myös paikkojen etäisyydet hahmottaa paremmin. Pidemmät matkat voit matkustaa bussilla, ratikalla tai metrolla kuten paikalliset. Julkinen liikenne on nopein tapa matkustaa kaupungissa: jätä auto parkkiin ja vältä ruuhkat.

8. Ota selvää

Tutustu jo etukäteen kaupunkiin lukemalla matkaoppaita tai -blogeja ja ota mukaan paikkaan ja kulttuuriin liittyvää matkakirjallisuutta, niin saat uutta perspektiiviä ja ideoita matkallesi. Matkablogeista voi katsoa ravintola- ja menovinkkejä myös reissun päällä.

Kuvat: Colourbox.com

Lähde: Forenom

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja