Yö Prinsessa Ruususen linnassa? Saksassa voit majoittua aidossa linnassa jopa alle 100 eurolla

Miltä kuulostaisi loma historiallisissa linnamaisemissa? Saksan Matkailutoimiston markkinointi- ja myyntitoimiston johtaja Marjaana Saurila kertoo Saksan parhaat linnahotellikohteet.

Saksan matkaa suunnitellessa kannattaa harkita myös tavallisesta hotellista poikkeavaa vaihtoehtoa: jotakin maan monista linnahotelleista.

– Näitä majoitus- ja elämyskohteita löytyy ympäri maata, Saksan Matkailutoimiston markkinointi- ja myyntitoimiston johtaja Marjaana Saurila vakuuttaa ja vinkkaa muutaman kokemisen arvoisen.

1. Schloss Hohen Luckow

Tämä varhaisbarokkiaikainen linnahotelli sijaitsee pohjoisessa Saksassa, lähellä Rostockia. Linnaa ympäröi vanha puisto. Maasto linnan lähettyvillä on kumpuilevaa ja tarjoaa mainiot pyöräily- ja patikointimahdollisuudet.

– Yksi linnan näkemisen arvoinen erikoisuus on linnan vanha Ritarisali, Saurila suosittelee.

Linnassa on kuusi kahden hengen huonetta. Majoitus on hinnaltaan alkaen 100 euroa yöltä.

2. Schloss Vissen

Vallihaudan ympäröimän linnahotellin tarina alkaa jo keskiajalta. Vuosisatojen aikana sitä on muutettu eri tyylisuuntien mukaan, tänä päivänä se edustaa uusgoottilaista tyyliä. Düsseldorf on linnaa lähin kaupunki, jonne Suomesta on suora lentoyhteys.

– Linna on nähnyt monenlaista elämää ja tarinaa. Sitä ympäröi myös historiallinen kyläympäristö, Saurila sanoo.

Linnahotellista löytyy viisi kahden hengen huonetta ja viisi sviittiä. Hinta majoituksesta kahden hengen huoneessa on alkaen 160 - 250 euroa yöltä.

3. Schloss Birkenfeld

Tämän 1700-luvun puolivälissä rakennettu pieni rokokootyylinen linna sijaitsee Pohjois-Baijerin alueella. Frankfurt on lähin kaupunki, jonne Suomesta on suora lentoyhteys.

Saurila kertoo, että paikkaa on pidetty yksityisenä kylpylähotellina, ja se on ollut omistajaperheen yksityisessä käytössä. Linnahotellissa voi nykyään kuitenkin lomailla myös turisti. Majoitusvaihtoehtoina on kolme loma-asuntoa, suurimpaan mahtuu majoittumaan jopa 15 henkeä. Huoneistojen viikkohinnat vaihtelevat 500 - 590 euron välillä. Pienimmän huoneiston (2 – 4 henk.) voi vuokrata myös vuorokausi kerrallaan, hinta on tuolloin 65 - 75 euroa vuorokaudelta.

4. Schloss Eichicht

Thüringen alueella Keski-Saksassa sijaitseva linna rakennettiin 1300-luvulla puolustuskäyttöön, mutta on myöhemmin palvellut myös asuinlinnana. Nykyään laajan puistoalueen ympäröivä linna toimii myös linnahotellina.

– Linnassa voi järjestää myös juhlia erikoisjärjestelynä, Saurila kertoo.

Majoituksena hotelli tarjoaa kahta erilaista huoneistoa. Huoneistot sijaitsevat linnan eri siivissä, jotka molemmat ovat samanlaisia. Linnassa on majoittujille myös yhteiset oleskelutilat, josta löytyy muun muassa takka. Majoituksen hinta on alkaen 120 euroa yöltä.

5. Schloss Sababurg

Tämän pohjoisessa Saksassa, Kasselin pohjoispuolella sijaitsevan linnan historia ulottuu aina 1330-luvulle asti. Linnahotelli tunnetaan myös nimellä Dornröschenschloss, Prinsessa Ruususen linna.

– Sanotaan, että linna on ollut inspiraationa Grimmin veljesten Prinsessa Ruusunen -satuun. Linna seisoo yksinäisellä paikalla ja sitä ympäröi orapihlaja-aita, Saurila kertoo.

Linnassa voi kokea teatteria, konsertteja ja monia aktiviteetteja. Jopa avioliittoon vihkiminen on mahdollista. Tarjolla on myös tekemistä lapsille: mahdollisuus satukierrokseen tai käyntiin linnaa ympäröivässä eläintarhassa. Majoitushinnat hotellissa ovat kahden hengen huoneesta alkaen 130 - 230 euroa yöltä.

6. Schloss Teschow

Pieni kartanotyyppinen linnahotelli sijaitsee pohjoisessa Saksassa 60 kilometriä Rostockista etelään.

– Kartano sijaitsee järven rannalla, pienen kylän keskellä, ja kukko kiekuu kylästä aamuisin, Saurila kuvailee maalaisidylliä.

Klassinen linnahotelli on täysin uudistettu ja tyylikkäästi sisustettu. Majoituksen hinta linnahotellissa on kahden hengen huoneesta alkaen 125 euroa yöltä.

Studio55.fi/Annimari Pasanen

Kuvat: guthohenluckow.de, sababurg.de, dornroeschenschloss.de, schloss-eichict.de

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja