Koe nämä lomat edes kerran elämässä

Millaiset matkat pitäisi sisällyttää elämään ainakin kerran? CNN Money -sivusto listasi upeimmat, ainakin kerran elämässä koettavat lomat.

Jokilaivaristeily Euroopassa

Viime vuosikymmenen aikana eurooppalaisista jokiristeilyistä on tullut yhä suositumpia. Yhdysvaltalaisen luksusmatkailuverkosto Virtuoson tekemän kyselyn mukaan ne ovat juuri nyt matkailijoiden toiveissa ykköskohde. Kyselyyn osallistui lähes 6000 ihmistä 60 eri maasta.

Eurooppalaisten suurkaupunkien läpi mutkittelevat viehättävät reitit tarjoavat perinteistä lomaa Euroopassa uudella tavalla: matkan kaupungista kaupunkiin vesireittiä pitkin. Reittejä löytyy Prahasta Budapestiin, Alankomaista Belgiaan tai jopa Pariisista Normandiaan. Parasta matkassa on se, että kerralla voi kokea monta kohdetta – eikä matkalaukkua tarvitse purkaa kuin kerran.

Jokiristeilyjä tarjoavat yritykset eivät pelkästään laajenna toimintaansa lisäämällä laivoja, vaan nyt ne myös panostavat lapsiperheiden viihtyvyyteen, Virtuoso Life -lehden toimituspäällikkö Marika Cain kertoo CNN Money -sivustolla. 

Maailmanympäriristeily

Ihmeellisestä kohteesta toiseen purjehtiminen voi olla joillekin romanttinen elämys ja kokemus vailla vertaa. Tyypillisesti pitkät risteilyt kiinnostavat suuria ikäluokkia, jotka matkustavat kausittain ja joilla on aikaa pitkiin lomiin. Virtuoson kyselyn mukaan myös perheet ovat kiinnostuneita tämän kaltaisista risteilyistä. Lasten vapaat sovitaan koulujen kanssa ja joskus jopa opettajiakin on tuotu mukaan.

Koko perheen lomat

Cainin mukaan yhteiset lomat sukupolvien kesken ovat suurin trendi, mitä Virtuoso-verkoston noin 9000 matkaneuvojaa ovat nähneet vuosiin. Syynä on se, että suuret ikäluokat ovat nyt isovanhempia, joilla on varaa, aikaa ja halua viedä perheensä matkoille.

Koko perheen, usean sukupolven yhteisiä lomia voi viettää esimerkiksi vuokraamalla huvilan Euroopasta, maatilalomalla tai nautiskelemalla lomaresortissa tropiikissa. Cainin mukaan helpoin tapa on kuitenkin risteily. Monet laivat tarjoavat ohjelmaa lapsille, lastenvahteja ja käteviä vierekkäisiä huoneita perheiden kesken. Laivat ovat helppoja myös liikuntarajoitteisille. Parhailla perhematkoilla ollaan yhdessä, mutta kukin saa myös vapaasti tehdä omia juttujaan.

Kreikan saaristo

Monen matkaajan koettavien kohteiden listalta löytyy Kreikan saaristo. Hohtavan valkoisten, kauniiden rakennusten sekä turkoosin meren yhdistelmä voi olla silmiähivelevän kaunis. Saarissakin on mistä valita: suunnata voi suosituimmille saarille kuten Mykonosille tai Santorinille tai pienemmille saarille. Kohteet ovat varsin romanttisia ja tarjoavat hyvää ruokaa ja rentoutusta meren äärellä.

Australian parhaat

Australia on ehdoton kohde kerran elämässä koettavien kohteiden listalla. Kaukaisen sijaintinsa vuoksi se todella on monelle vain kerran elämässä -kokemus. Eksoottinen elämänmeno toisella puolella maapalloa lisää hohtoa.

Australiassa myös riittää tekemistä aina koala-karhujen ja kenguruiden näkemisestä snorklaukseen Isolla Valliriutalla sekä Outbackin erämaahan tutustumiseen. Upeita maisemia riittää. 

Amalfin rannikko, Italia

Koska kaunis rannikko vetää puoleensa Hollywood-tähtiä, saattaa joitakin turisteja houkutella mahdollinen supertähtien bongaus. Suurinta osaa matkailijoista kohteessa viehättää kuitenkin ylivoimaisesti eniten pikkukaupunkien tunnelma ja häikäisevän kauniit luonnonmaisemat.

Pastellinsävyin maalatuista taloista koostuvat kaupungit levittäytyvät vuorenrinteillä ja laskeutuvat alas merta kohti. Kylät näyttävät yhä koskemattomilta suosiostaan huolimatta, Virtuoso-lehden Marika Cain kertoo.

Pikkukaupungin tunnelman voi aistia, istuipa kahvilla tai rantavarjon alla hiekkarannalla.

Irlannin linnat ja maaseutu

Kuvittele: Yövyt satoja vuosia vanhassa linnassa, vehreän luonnon ympäröimänä. Saatat myös päästä maistelemaan lähiravintolaan tai -pubiin maailman parhaita oluita tai viskejä. Siinä olisikin pala Irlannin taikaa.

Cain kertoo Irlannin suosion olevan nousussa matkailijoiden keskuudessa. Hänen mukaansa suosio saattaa selittyä myös sillä, että uuden Grand Hibernian -luksusjunan on tarkoitus aloittaa liikennöinti Irlannissa vuonna 2016. Luksusjuna vie matkustajat kolmesta seitsemän päivää kestäville matkoille panimojen, linnojen sekä luonnonihmeiden äärelle.

Kuukausi Provencessa

Miltä kuulostaisi elää kesä joutilaana maalaisranskalaisessa kulttuurissa? Monelle kerran elämässä koettavalta unelmalta. Siinä myös syy, miksi kohde on päässyt listaan.

Ranskan Provencessa matkailija voi vuokrata huvilan suuresta valikoimasta. Huvilalta voi myös poiketa pienille reissuille paikallisten maanviljelijöiden tiloille tai päiväretkille läheisiin kaupunkeihin. Näin lomasta saa paljon enemmän irti, voi kokeilla elää kuin paikallinen – ja tuntea näin ripauksen aitoa ranskalaista elämää. 

Tutkimusretki Galápagos-saarilla

Oman elämänsä darwinit voivat nauttia täällä pelottomista ja luonnollisessa elinympäristössään elävistä villieläimistä. Vierestä saattaa löytyä merileijona tai harvinainen lintu, joita ei näe missään muualla maailmassa. Merikilpikonniin tai pingviineihin törmääminenkään ei ole mahdotonta.

Yö veden yllä Tahitilla

Jos lomalta kaipaa rauhaa ja yksityisyyttä, niin loma Ranskan Polynesian Tahitilla keskellä kirkkainta ja koskemattominta Tyyntämerta voi olla oikea vaihtoehto. Majoittua voi vedenpäällisissä majoissa.

Sen lisäksi, että matkailija pääsee täysin eristyksiin uskomattoman kauniiseen luontoon, monet resortit hemmottelevat matkailijoita Cainin mukaan vielä enemmän. Tähän kuuluu majoihin tarjoillut aamiaiset, spa-hoidot lasilattioilla kirkkaan meren yllä sekä mahdollisuudet ruokkia kaloja ja sukeltaa mereen suoraan makuuhuoneen ovelta. 

Lähde: CNN Money

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja