Häiritsevätkö riehuvat lapset lomaasi? Nämä kohteet takaavat rauhan

Ainoastaan aikuisille tarkoitettujen hotellien määrä on kasvanut viime vuosina selvästi. Hotelleja suosivat niin kaveriporukat kuin kahdenkeskistä rauhaa etsivät pariskunnat. Helsinkiläinen Suvi ystävineen vietti Mallorcalla sijaitsevassa aikuisille tarkoitetussa hotellissa kolme yötä.

Kun pienten lasten vanhemmat haluavat lähteä lomailemaan ilman lapsia, ei kohteessa välttämättä halua nähdä muidenkaan jälkikasvua. Yhtä lailla lapsivapaita paikkoja saattavat kaivata iäkkäät pariskunnat tai kaveriporukat, jotka haluavat rentoutua ilman ylimääräistä hälinää.

– Nyt tuntuu olevan trendinä se, että jos lapsiperheen vanhemmat saavat kerrankin mahdollisuuden lähteä kahdestaan lomalle, valitsevat he vain aikuisille tarkoitetun hotellin. Kahdestaan matkalle lähdettäessä halutaan olla varmoja, että lomalla on rauhalliset puitteet, jolloin siitä saa enemmän irti, Ebookersin markkinointipäällikkö Aki Juusola kertoo.

Rauhaa kaipaaville hyvänä vaihtoehtona on suunnata vain aikuisille tarkoitettuun hotelliin. Idean sai myös helsinkiläinen Suvi etsiessään sopivaa majoituskohdetta ystäviensä kanssa.

– Halusimme lähteä tyttöporukalla pitkäksi viikonlopuksi jonnekin suht lyhyen lentomatkan päähän. Löysimme Espanjan Mallorcalla sijaitsevan Meliá de Mar -hotellin, joka on tarkoitettu vain aikuisille. Jos ei ole omia lapsia mukana, miksi tarvitsisi katsella muidenkaan lapsia? Hotelli oli aivan loistava löytö, Suvi kehuu.

Neljän ja puolen tähden luksushotelliksi itsensä luokittelevassa hotellissa ikäraja on 15 vuotta. Kaveriporukoiden ja eri-ikäisten pariskuntien lisäksi Suvin silmiin pistivät parit, jotka odottivat lasta.

– He halusivat ehkä lähteä viimeisen kerran lapsettomina reissuun ja mahdollisimman rauhalliseen paikkaan, Suvi arvelee.

Aikuisten menoa golf-kentillä ja vaellusreiteillä

Mallorcan Melia de Mar ei ole suinkaan ainoa hotelli, joka on tarkoitettu vain aikuisille. Lapsivapaita hotelleja on lukuisia ympäri maailman, ja niiden suosio on ollut tasaista jo pitkään. Jotkut ovat erikoistuneet hemmottelutarjontaan, ja joissakin on laajat urheilumahdollisuudet.

Lapsia ei vilise myöskään kaikissa liikuntakohteissa. Vaeltaminen Nepalin Annapurnalla, päivien sukellusreissut Australian Isolla valliriutalla tai keskellä ei mitään sijaitseva golf-kenttä voivat taata rauhan.

– Toki lapset voi ottaa mukaan vaellusreissuille, mutta yleensä heitä ei näy kovin pitkillä patikointireiteillä. Turvallista voi myös olla melko tavanomaisen hotellin valitseminen sukelluskohteen tai golf-kentän lähettyviltä. Isompiin hotelleihin saattaa majoittua lapsiperheitä, mutta jos hotelli on melko yksinkertainen eikä lähistöllä ole juuri mitään nähtävää tai tekemistä lapsille, takaa se sen, ettei siellä juuri lapsia näy, Juusola vinkkaa.

Helsinkiläinen Suvi ihastui mallorcalaisen aikuisten hotellin rauhaan.

– Lapsivieraiden puuttuminen tuntui positiivisella tavalla, kun kaikkialla oli niin rauhallista. Esimerkiksi aamiaisella tai uima-altaalla ei tarvinnut varoa juoksentelevia lapsia tai sietää ylimääräistä hälinää, Suvi kertoo.Hän vietti ystäviensä kanssa hotellissa kolme yötä. Päivisin seurue otti aurinkoa ja kävi ostosreissuilla vartin taksimatkan päässä Palmassa. Tarjolla oli myös liikuntamahdollisuuksia, kuten suppailua ja pilatesta. Iltaisin he nauttivat hotellin livemusiikista.

– Loma oli todella rentouttava, ja voin suositella hotellia kaikille. Söin siellä parhaimman aamiaisen pitkään aikaan. Palma on lisäksi loistava shoppailukaupunki, Suvi vinkkaa.

Lähde: eBookers

Lue myös:

    Uusimmat