9 asiaa, jotka vain pienellä paikkakunnalla kasvaneet tietävät

Yksi päätie, eikä liikennevaloja. Kaikki tunsivat äitisi, joten et voinut tehdä mitään salaa. Kuulostavatko nämä asiat tutuilta? Monet pienellä paikkakunnalla kasvaneet voivat samaistua muun muassa näihin seikkoihin. 

Pienessä kaupungissa tai kylässä eläminen saattoi tuntua etenkin nuorena erittäin tylsältä ja rajoittavalta. Lapsuuden maisemat ovat kuitenkin taatusti tarjonneet sinulle arvokkaita neuvoja elämää varten. 

Viimeistään silloin kun sinulla on omia lapsia, pienen paikkakunnan tarjoama elämä alkaa tuntua hyvältä vaihtoehdolta suurkaupungissa asumisen sijaan.

Nämä seuraavat asiat vain pienellä paikkakunnalla kasvaneet ymmärtävät.

1. Kaikki tuntevat sinut

Tämä tuntui varsinkin nuoruudessa todella rajoittavalta, mutta on itse asiassa suuri etu. Kaikki tietävät, missä asut ja kuka olet, kuinka monta sisarta sinulla on ja mihin aikaan ulkoilutat koiraasi. Menitpä minne tahansa, aina löytyy juttuseuraa ja joku kyselee kuulumisiasi. Lapsuudessa ei tarvinnut viettää kaikkea aikaa internetin keskustelupalstoilla, kun juttuseuraa löytyi tavallisella kauppareissulla.

2. Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys on yksi tärkeimmistä ja merkittävimmistä syistä elää pienellä paikkakunnalla. Tarvitsitpa sitten juttukaveria tai perheesi astianpesukonekorjaajaa, aina joku naapureistasi oli valmis auttamaan. Vaikka sinusta saattoikin tuntua siltä, että jäit paitsi kaupungin huvituksista, yhteisöllisyys oli sen arvoista.

3. Kirkas tähtitaivas

Jos muistelet lapsuuttasi ja aikaa, jolloin elämäsi ei ollut aivan kaoottista, saatat muistaa myös tähtitaivaan ja sen mukanaan tuoman onnen tunteen. Pienellä paikkakunnalla kaupungin valot eivät häirinneet rauhoittavaa tähtitaivaan tuijottelua.

4. Ei liikenneruuhkia tai parkkipaikkapulmia

Jos olet joskus asunut pienellä paikkakunnalla, olet saattanut tulla lähes allergiseksi kaupungin liikenneruuhkille. Ainoat jonot syntyivät silloin tällöin kylillä liikkuvan traktorin perään. Myöskään parkkipaikoista ei ole puutetta.

Toinen hyvä liikenteeseen liittyvä asia koskee ajomatkaan. Kaupungissa kymmenen kilometrin matkaan voi kulua tuhottomasti aikaa, kun taas maalla sama matka taittuu minuuteissa.

5. Opit työskentelemään jo nuorena

Maaseutu ei tarjoa kesätyöpaikkoja trendikaupoista, vaan ensimmäiset työpaikat sijoittuvat usein tuttavien kautta saatuihin puutarhatöihin. Olet kuitenkin oppinut tekemään töitä jo nuorena, jolloin työnteosta on tullut sinulle normaali, ei lainkaan epämieluisa asia. Kaikki työkokemus on tulevaisuudessa plussaa.

6. Raikas ilma

Yksi kaupunkien ulkopuolella asumisen hyvistä puolista on raikas ilma. Emme aina tajuakaan, kuinka paljon saasteita hengitämme sisäämme suurissa kaupungeissa liikkuessamme. Pienillä paikkakunnilla eläneet lapset ovat saaneet koko elämänsä ajan nauttia raikkaasta ilmasta ja puiden tuoksusta.

7. Rikkomaton hiljaisuus

Toinen asia, jonka huomaamme vasta elettyämme kaupungissa on maaseudun hiljaisuus. Liikenteen ja ihmisten äänet ovat kaupungissa alati läsnä, mutta maaseudulla tämä taustamelu loistaa täysin poissaolollaan.

8. Tunnet eläimet

Tunnistat lukuisia lintulajeja ja tiedät, milloin hirvestyskausi alkaa. Olet pidellyt käsissäsi vastakuoriutunutta variksen poikasta ja kasvattanut sammakonkutua lasipurkissa. Nämä tiedot eivät välttämättä hyödytä sinua työmarkkinoilla, mutta ne tekivät lapsuudestasi paljon hauskemman ja luonnonläheisemmän.

9. Elämä on yksinkertaisempaa

Pienillä paikkakunnilla elämä on selvästi yksinkertaisempaa, eikä tätä kannatta ottaa pahalla. Ei ole suuria kauppakeskuksia, elokuvateattereita ja ravintoloita. Voit viettää aikaasi leipomalla, lenkkeilemällä ja viettämällä aikaa tuttavien kanssa. Ja mikä parasta, voit kulkea verryttelyhousuissa – missä tahansa. 

Muistatko lapsuudestasi tämän rätisevän herkun? Kuuntele videolta ja tunnista ääni:

Osittainen lähde: AllWomansTalk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja