Suunnitteletko omatoimimatkaa?

Merja Sundström suosittelee aloittelevalle omatoimimatkailijalle kohteeksi Aasiaa. Varsinkin Thaimaassa on paljon turisteja ja paikalliset ihmiset ovat avuliaita. Etelä-Amerikkaa ja Afrikkaa Sundström kehottaa karttamaan, varsinkin jos on liikkeellä yksin ja ensimmäisiä kertoja reissussa.

"Miettisin turvallisuussyistä kolme kertaa, ryöstetyksi tulemisen uhka on aika suuri", Merja Sundström kommentoi Etelä-Amerikkaa ja Afrikkaa yksinäisen omatoimimatkakohteina.

Reissun suunnittelussa Sundström kehottaa maltillisuuteen. Liian tiukkaa aikataulua ei kannata tehdä, jotta matkalla voi ajautua mielenkiintoisiin paikkoihin ja viettää aikaa hyväksi havaitussa kohteessa suunniteltua pidempään.

"Majoitus kannattaa varata muutamaksi ensimmäiseksi päiväksi. Hinta ei välttämättä ole halvempi, jos majoituksen hankkii paikan päältä", Sundström tietää.

Ennen matkaa Sundström muistuttaa hankkimaan vakuutukset, rokotukset, matkakassan sekä varmuuden vuoksi myös varamatkakassan. Pakkaamisessa kannattaa olla tarkkana, sillä ylimääräiset tavarat painavat turhaan rinkassa.

"Ohjesäännön mukaan rinkka saisi painaa 15 prosentin verran omasta painosta. Matkatavaroista mukaan kannattaa ottaa vain välttämättömimmät ja niistäkin karsia puolet pois."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja