Näin poliisi varautuu illan lätkämatsiin

SM-liigakausi 2012-13 käynnistyy tänään jännittävillä otteluilla. Yhdessä pääottelussa HIFK kohtaa Jokerit. Syyskuun 1. päivän tapahtumien jälkeen poliisi suhtautuu illan otteluun kuitenkin tietyllä vakavuudella.

–Poliisi on valmistautunut illan peliin niin, että olemme lisänneet resusseja. Se tulee näkymään lähinnä ennen ja jälkeen ottelun. Meillä ei ole mitään syytä olettaa, että itse hallin ottelutapahtumissa tapahtuisi mitään. Tehtävämme on lähinnä pitää ottelun jälkeen joukkueiden fanit erossa toisistaan, kertoo komisario Jere Roimu.

Poimu kiittelee hallin järjestyksenvalvontasuunnitelmia. Jos jotain sattuu pelin aikana, poliisi pystyy pikaisesti olemaan myös järjestyksenvalvojien apuna.

–Uskon, että kaikki tulee sujumaan rauhallisesti. Joukkueiden väliset riitelyt ovat olleet jo niin paljon jo julkisuudessa. Toivon, että kiihkeimmät fanit keskittyisivät seuraamaan nyt itse ottelua. Kannustaa saa ja meteliä voi pitää, mutta uhittelu ja keskinäinen riidanhaastaminen täytyy jättää pois, Roimu jatkaa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen European Trophy -turnauksessa johti väkivaltaan ja useiden pelaajien pelikieltoihin.

Jokereiden hyökkääjä Semir Ben-Amor sai SM-liigan kautta aikojen kolmanneksi pisimmän pelikiellon. Hän sai HIFK:n Ville Peltoseen kohdistuneesta hyökkäyksestä jopa 18 ottelun pannan. Toiseksi kovimmin rangaistiin HIFK:n Juuso Salmea, joka sai 12 ottelun pelikiellon.

Lue myös:

    Uusimmat