Näin ota työmatkasta kaiken irti – ja lievität stressiä

Ota kaikki irti työmatkasta – vietit sen sitten auton ratissa tai bussin penkillä. Näillä kolmella keinolla valmistaudut joko mukavasti työpäivään tai irtaudut kiireestä kotiin palatessasi.

Opettele uusi kieli tai uppoudu äänikirjaan

Joudutko istumaan ratissa aivan liian pitkiä matkoja päivittäin? Opiskele uusi kieli vaikkapa tulevan vuoden matka mielessä työmatkojen aikana. Jos käytät yli puoli tuntia päivästä kieliopintoihin, opit nopeammin kuin olet kuvitellutkaan – ja voit käyttää vaikka seuraavan syksyn Portugalin matkalla jo asioidessa kaupoissa ja toreilla maan kotikieltä.

Jos uuden kielen opetteleminen tuntuu liian raskaalta, voit aina turvautua äänikirjaan. Kun keskityt ajamisen ohessa kiehtovaan tarinaan, unohdat stressin, hampaiden kiristelemisen ja työhuolet. Autotta kulkevat voivat jopa käyttää äänikirjan sijaan aivan oikeaa sivullista opusta bussin tai vaikka raitiovaunun penkeillä seilatessaan.

Silmille treeniä

Tietokoneen tuijottaminen kaiket päivät aiheuttaa pääkipuja ja vaurioittaa pahimmillaan näköä. Käytä bussissa tai muussa julkisessa kulkuvälineessä istumasi työmatka silmätreeniin>

1. Kokeile kätevää 20/6/20-sääntöä: käännä matkan aikana katseesi aina 20 minuutin välein pois näpelöimäsi puhelimesi näytöstä jonnekin noin 6 metrin päähän noin 20 sekunniksi.

2. Pyörittele silmiäsi myötäpäivään, vastapäivään ja ylös ja alas luomet suljettuina.

Lisää vinkkejä näköön:

Laula kuin kukaan ei kuulisi

Jos ajat autolla töihin, anna itsellesi helpotusta stressiin ja potkua endorfiineille laulamalla. Parhaimmillaan rankka loilottelu voidaan laskea jopa aerobiseksi liikunnaksi, koska sen aikana hengitetään syvään ja käytetään vartaloa.

Lue lisää laulamisen terveysvaikutuksista:


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja