Näin onnistut hillitsemään alkoholinkulutustasi

The Beer Book -nimisen kirjan kirjoittanut Sam A. Calagione antoi omat neuvonsa siihen, kuinka omaa alkoholinkäyttöään voi hallita.

Alkoholinkäyttöön ja erityisesti oluisiin erikoistunut kirjailija Sam A. Calagione paljasti, kuinka omaan alkoholinkäyttöönsä voi vaikuttaa helpoin niksein.

Jos tuntuu, että joskus tulee nautittua muutama annos alkoholia enemmän kuin mitä etukäteiseen suunnitelmaan kuului, voivat Calagionen vinkit auttaa löytämään tasapainon omassa alkoholinkäytössä.

Pysyttele erossa kirkkaista juomista

Tärkeimpänä oman alkoholinkäytön hallinnassa Calagione pitää sitä, että omaa alkoholinkulutustaan pystyy seuraamaan. Nauttimalla laimeampia alkoholijuomia oman kulutuksen seuraaminen on helpompaa.

– Et voi koskaan tietää, kuinka paljon alkoholia baarimikko drinkkiin laittaa, Calagione neuvoo.

Eri paikoissa drinkkeihin laitettavat alkoholimäärät saattavat vaihdella hyvinkin paljon.

– Kun juo olutta, on helpompi arvioida, kuinka paljon alkoholia tulee todellisuudessa nautittua, Calagione neuvoo.

Seuraa kuinka paljon alkoholia nauttimissasi juomissa on

Kun tietää kuinka vahvaa nautittu alkoholi on, voi sen kulutustakin seurata helpommin. Asiantuntija kehottaa kääntämään katseet pullojen kylkiin.

– Suurimmassa osassa olutpulloja alkoholimäärä on kirjattu selkeästi kylkeen. Alkoholiprosentteja ei siis ole vaikea seurata, Calagione toteaa.

Asiantuntija kertoo, että jos juomaa nautitaan lasista, löytyvät juomien sisältämät alkoholiprosenttimäärät usein ravintolan ruokalistasta.

Valitse juomia, joissa on paljon makua

Calagione neuvoo maistelemaan juomia, joissa on paljon makua. Juomasta saa enemmän tyydytystä silloin, kun siinä on enemmän makua, eikä himo seuraavaa juomaa kohtaan kasva yhtä nopeasti, eikä yhtä vahvaksi.

MTV3/Helmi

Lähde: Men's Health

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat