Näin lyhennät sairaalassa oloasi ja muut hyvät vinkit potilaille

Sairaalaan joutuminen voi olla pelottava kokemus. Healthiertalk-sivuston vinkeillä teet kuitenkin siellä olostasi turvallisempaa ja mukavampaa.

Sairaalassa henkilökunta tuntuu olevan kiireistä. Joskus voi tuntua vaikealta saada kysymyksiinsä vastauksia, mikä ei ainakaan tee tilannetta helpommaksi.

Tässä on kolme vähemmän tunnettua asiaa, joilla voit olla sairaalassa huoletta, lyhyemmän ajan ja turvallisemmin kotona

Kuinka lyhentää sairaalassaoloaikaa?

Sairaalassa ei ole kovin paljoa tekemistä. Siispä monet pysyvät vuoteissaan katsoen televisiota tai lukien kirjaa.

Jos et viihdy sairaalassa, älä jää vuoteeseen koko päiväksi. Keksi jotain muuta tekemistä nopeuttaaksesi kotiutumistasi. Lähde vaikka kävelemään, jos lääkärisi antaa sinulle luvan.

Teksasilaisen yliopiston tutkijat seurasivat neljän kuukauden ajan yli 65 potilasta. He huomasivat, että yhdellä asialla on suuri merkitys sairaalassaoloajan pituuteen. Tämä ihmelääke on käveleminen.

Potilaiden sairaalassaoloaika oli keskimäärin kuusi päivää. He, jotka kävelivät sairaalassa 600 askelta tai enemmän, lyhensivät sairaalassaoloaikaansa parilla päivällä

Yllättävää kyllä, kaikista innokkaimmat kävelijät olivat todennäköisesti kiinni tipassa tai monitorissa. He eivät välttämättä olleet edes muita potilaita nuorempia tai terveempiä.

Varo kännyköitä!

Olet ehkä kuullut, että sairaalasta saa infektioita ja sellaisia bakteereita, joihin lääkkeet eivät tehoa. Uusi tutkimus paljastaa yllättävän lähteen, mistä näitä epämiellyttäviä bakteereita saa.

American Journal of Infection Control kertoi taannoin, että bakteereiden lähde löytyy kännyköistä.

Tutkijat pääsivät lopputulokseen tutkimalla sairaalan työntekijöiden, potilaiden ja potilaiden omaisten kännykät.

Positiivisen testituloksen antoi 20,6 prosenttia sairaalan työntekijöiden kännyköistä. Suurin osa positiivisista testituloksista (39,6 prosenttia) oli peräisin potilaiden ja heidän omaistensa puhelimista.

Toisin sanoen, älä soita kännykälläsi kotiin leikkauksesi sujuneen hyvin, jos puhelimesi ei ole perusteellisesti putsattu.

Kotiutettiinko omainen vähän sekavana?

Jotkut perheet saattavat huomata, että heidän läheisensä on hieman sekava sairaalasta kotiutumisen jälkeen. On melko tavallista, että kotiutumisen yhteydessä huomataan läheisellä muistin menetystä tai hämmennystä.

Chicagolainen tiimi paneutui tarkemmin tähän ilmiöön.

He havaitsivat että noin kolmasosa yli 70-vuotiaista tuli sairaalasta kotiutuessaan sekavaksi ja unohtelevaksi. Kuitenkin kuukauden sisällä lähes 60 prosenttia heistä palautui normaaleiksi.

Jos omaiselle tulee tällaisia oireita sairaalasta kotiutumisen jälkeen, jonkun kannattaisi käydä häntä katsomassa säännöllisesti. Tämä on tarpeen erityisesti siinä tapauksessa, jos omainen käyttää säännöllistä lääkitystä.

Pienistä muistierheistä ei kuitenkaan kannata hätääntyä.

Lähde: www.healthiertalk.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat